hamburger-icon

Kliker.info

Predsjednik Srbije Vučić: Svi Srbi znaju da je Kosovo izgubljeno

Predsjednik Srbije Vučić: Svi Srbi znaju da je Kosovo izgubljeno

26 Jula
14:08 2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da svi Srbi znaju da je Kosovo izgubljeno, ali da će on učiniti sve da “vrati šta se može”.

“Svi Srbi znaju da su izgubili Kosovo, ali ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da vratim šta se može, pa da to na kraju ne ispadne kao potpuni poraz ili potpuni gubitak”, rekao je Vučić za zagrebački Globus.

On je dodao da ga “svi napadaju, i u tim napadima ne biraju reči ni sredstva, ali niko od njih zapravo ne želi da se problem Kosova reši”.

“Ako ću videti da je nešto dobro za Srbiju, ja ću to gurati, bez obzira na posledice. Vidite da postižem neke opipljive rezultate, posebno na ekonomskom planu. Javni dug Srbije se smanjuje, teškim merama postižu se opipljivi rezultati. Ali ti koji misle, i tako se i ponašaju, da se rak može izlečiti aspirinom, ti ili loše žele Srbiji ili su budale”, rekao je Vučić čija je izjava deo teksta u kojem se analiziraju dešavanja na liniji Beograd-Priština.

Autor testa Darko Hudelist, među ostalim, navodi da se Vučić drži koncepta da će pokušati “odbraniti” sjever Kosova, odnosno ocjenjuje da je “sjever Kosova njegova posljednja crta odbrane, u sklopu onoga što se u kosovsko-međunarodno-političkom žargonu naziva, evo ima tome već više od godinu dana, sveobuhvatnim sporazumom za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova”.

“Pojednostavljeno rečeno: da, priznaćemo Kosovo (ali bez čina eksplicitnog međunarodno-pravnog priznanja), ali ćemo zauzvrat ‘istrgovati’ sjever Kosova. Nećemo im (Albancima na Kosovu) dati baš sve, nešto ćemo ipak uspjeti zadržati i za sebe”, navodi autor u tekstu.

Autor podsjeća da se često piše o “(Vučićevom) konceptu tzv. ‘razmene teritorija’, odnosno konceptu ‘korekcije granica’ ” ili, kako navodi autor, konceptu “kompromisa”, što je reč koju Vučić poslednjih nedjelja i mjeseci najčešće koristi.

(Kliker.info-Beta)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku