hamburger-icon

Kliker.info

Predsjednik Srbije u Drvaru : “Proglašavaju nas danas agresorima i fašistima, a one koji su stvarali NDH pokušavaju proglasiti antifašistima”

Predsjednik Srbije u Drvaru : “Proglašavaju nas danas agresorima i fašistima, a one koji su stvarali NDH pokušavaju proglasiti antifašistima”

14 Septembra
02:13 2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija izdvojila milion eura pomoći Drvaru, koji će biti uloženi u najvažnije projekte od interesa za građane, uključujući vodovod. Dio tog novca će biti upotebljen za izmirivanje dugovanja koja opština Drvar nije mogla da pokrije.

“Veoma sam sretan što sam ovdje. Neko mi je rekao da od Berlinskog kongresa, a možda i od prije, nijedan od srpskih knezova, kraljeva, pa onda predsjednika, premijera… nikad nije došao u Drvar. Sretan sam što sam ovdje i što smo nešto malo mogli da pomognemo”, kazao je Vučić.

Kako javlja Beta on je kazao da će dio od milion eura koje je Srbija donirala Drvaru, odnosno 75.000 eura, biti izdvojeno za neisplaćene obaveze prema porodiljama, majkama sa troje i više djece i rješavanje sličnih problema sa kojima se suočava opština.

Prema njegovim riječima, ostatak novca će biti uložen u najvažnije projekte, poput projekta za vodovod.

“Spremni smo iz Beograda da uložimo u Drvar i taj novac će biti upotrebljen na najbolji način”, kazao je Vučić.

On je stanovnicima Drvara poručio da ostanu na svojim ognjištima, navodeći da ovo nije kraj podrške Srbije.

“Srbija će biti uz vas mnogo više nego ranije”, kazao je Vučić, dodavši da će biti donijeta odluka o davanju posebnih subvencija za one koji žele da ulažu u četiri opštine – Bosanski Petrovac, Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč.

“Osjećaćete sve veću pomoć Srbije… Gledat ćemo da obnovimo sve, jer moramo da pokažemo snagu razvoja, jačanja ekonomije i snagu bućnosti u koju vjerujemo“, naglasio je predsjednik Srbije.

Vučić je izjavio da su Srbi na tim prostorima živjeli stotinama godina ranije i da će tu živjeti i dalje.

“Ponosan sam što mogu da predstavljam Srbiju ovdje u Drvaru, jer znam koliko je volite. I naša srca kucaju i za Banjaluku i za Drvar i za sva mjesta gdje naš narod živi i uvijek ćemo biti zu vas”, kazao je Vučić na centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških opština pod nazivom “Krajino moja”, koja je održana na platou ispred Radničkog doma u Drvaru.

Dodao je da će ponovo doći u to mjesto da vidi kako je potrošeno milion eura koji je Drvaru donirala Srbija.

Govoreći o stradanju Drvarčana, kao i Srba u zapadnokrajiškim opštinama u jesen 1995. godine, Vučić je kazao da se Srbi pokušavaju proglasiti krivcem za sve ratove, ne samo one iz ‘90-ih godina, već i one ranije.

“Proglašavaju nas danas agresorima i fašistima, a one koji su stvarali NDH pokušavaju proglasiti antifašistima. Poštujemo Bošnjake i Hrvate i želimo da živimo u miru s njima, ali ne damo nikome da od žrtve pravi dželata i da nas prave krivcima i za ono što nismo uradili”, istakao je predsjednik Srbije.

On je pozvao na jedinstvo Srba ma gdje živeli, dodavši da na današnji dan “sjećanjem na pale Srbe, odaje se počast životu, srpskom narodu i životu naše djece, ali i životima drugih naroda na ovim prostorima”.

On je ponovio da je danas Drvaru uplaćeno milion eura, najavivši da će još pola miliona eura biti uplaćeno Glamoču, Bosanskom Grahovu i Bosanskom Petrovcu.

Vučić je još najavio da će Srbija finansirati izgradnju krsta na Petrovačkoj cesti, gdje su u jesen 1995. godine bombardovane srpske izbjegličke kolone, kao i da će Srbija i RS zajedno graditi Memorijalni centar Jasenovac u Donjoj Gradini, na bh. teritoriji.

Predsjednik Srbije je najavio da će do kraja godine u Drvaru biti otvoren pogon jedne srpske kompanije, koja će zaposliti 100 radnika.

“Živimo o različitim državama, ali pripadamo istom rodu i zato treba da čuvamo jedni druge. Ovo je samo početak ulaganja Srbije u zapadnokrajiške opštine”, zaključio je Vučić.

Podijeli

Jedan komentar

  1. 9 maj
    9 maj 14 Septembra, 08:16

    Cuvaj se denira (grka) i kad darove nose! Jos od Troje i Trojanskog konja se na znanje uzima. Prevencije radi

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku