hamburger-icon

Kliker.info

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić : Neću da lažem da je Kosovo dio Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić : Neću da lažem da je Kosovo dio Srbije

18 Oktobra
06:51 2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da neće da laže narod i da kaže da je Kosovo dio Srbije, ali i naglasio da “nije cijelo naše, ali nije ni njihovo”, te da kompromis nije da Srbija sve izgubi, a da Albanci sve dobiju.

Rekao je za Televiziju Pink da je srpska država nezavisna i da donosi odluke u interesu naroda nezavisno od velikih sila i da je u vrijeme njegove vlasti 13 država povukli priznanje Kosova, a četiri je priznale, “dok je za vrijeme prethodne vlasti 89 država priznalo Kosovo”.

Podsjećamo, Kosovo je nezavisnost proglasilo 2008. godine, a talas priznavanja bio je najveći neposredno poslije proglašenja nezavisnosti. Vučić je ponovio kritike na račun prethodne vlasti, koja, kako je rekao, nije izdala ni saopštenje kada je Kosovo proglasilo nezavisnost.

Predsjednik Srbije ocijenio je kao “pričanje gluposti” najavu kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija da će, ako ukine takse, uvesti recipročne mjere Srbiji i poručio kosovskim Albancima “da se upristoje, povedu računa i shvate da ne mogu da nas maltretiraju” jer “ne zavisimo mi od vas nego vi od nas”.

(Kliker.info-Glas Amerike)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku