hamburger-icon

Kliker.info

Predsjednik SBiH upozorava : Vijesti iz Brisela govore da se još jednom popustilo pred ucjenama i pritiscima Milorada Dodika !?

Predsjednik SBiH upozorava : Vijesti iz Brisela govore da se još jednom popustilo pred ucjenama i pritiscima Milorada Dodika !?

11 Septembra
06:47 2015

AJerlagic23Sve su indicije, iako u javnosti imamo samo šture informacije, da će reforma Zakona o sudovima BiH biti razvijena na osnovu verzije zakona kojeg je u Briselu predložilo Ministarstvo pravde manjeg BH entiteta, što Bosnu i Hercegovinu i njene institucije dovodi u inferioran i ponižavajuci položaj u odnosu na entitete.Očigledno je da se potpisom na Protokol  u okviru strukturalnog dijaloga između Evropske unije i Bosne i Hercegovine još jednom popustilo pred ucjenama i pritiscima Milorada Dodika, ovaj put da će provesti referendum o Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine ako se ne udovolji njegovim zahtjevima. 

Ipak da bi bilo koji zakon bio usvojen na državnom nivou, mora imati podršku u Parlamentu Bosne i Hercegovine. Pozivamo sve patriotski orijentisane delgate u oba doma Parlamenta BiH da detaljno prouče materijale i konsultuju stručne kadrove gdje god je potrebno kako se ne bi dodatno urušavao sudski sistem Bosne i Hercegovine. 

Stranka za Bosnu i Hercegovinu, pomno prati situaciju i želi skrenuti pažnju javnosti na potencijalne opasnosti koje se kriju u juče potpisanom Protokolu. Vjerujemo da ministri koji su ga potpisali, makar iz Federacije BiH, nisu imali saglasnost Vlade FBiH i Parlamenta FBiH, pogotovo jer prijedlog dolazi iz samo jednog entiteta. Jasno je da prijedlog nije usaglašen na nivou Države Bosne i Hercegovine, jer Dodik ne kontroliše one koji bi ga razmatrali. Ako iza svega stoji politika, pitanje je koje su namjere takvih reformi i kome i zašto odgovara slabljenje sudske vlasti u Bosni i Hercegovini, naglašava u svom reagovanju predsjednik  S BiH Amer Jerlagić.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku