hamburger-icon

Kliker.info

Predsjednik Češke nastavlja blatiti BiH : “U nekoliko gradova BiH vijore se crne zastave Islamske države”

Predsjednik Češke nastavlja blatiti BiH : “U nekoliko gradova BiH vijore se crne zastave Islamske države”

08 Septembra
16:06 2017

Predsjednik Češke Miloš Zeman ponovo je upozorio da pobjeda nad Islamskom državom na Bliskom istoku prijeti da izazove metastaze terorizma u Evropi a da islamski terorizam stvori svoju evropsku bazu u Bosni i Hercegovini jer se već danas u njoj vijore crne zastave Islamske države.

“Rasprostranjena je iluzija da Islamska država slabi kako gubi teritorije. Rak (islamskog terorizma) ima svoje metastaze a one su jednako smrtonosne kao tumor sam. Nedavno sam upozorio na fenomen stranih boraca. Oni nakon pada ID mogu da se premjeste u Avganistan, gdje će nastati nova Islamska država. Takođe, a time sam naljutio mnoge političare, mogu da stvore evropsku bazu na primjer u BiH. Јer se već sada u nekim njenim gradovima vijore crne zastave ID”, kazao je Zeman u redovnom nedjeljnom intervjuu privatnoj televiziji TV Barandov.

Zeman je u svojim optužbama otišao korak dalje:

” U građanskom ratu u bivšoj Јugoslaviji, muslimanski borci iz inostranstva pohitali su u pomoć “tzv. Bošnjacima, znači muslimanima. Znači postoji izvjestan rizik da se stvori evropska baza islamskog terorizma”, kazao je o predsjednik Zeman.

Zeman je takođe izjavio da se sa učestalim napadima na turističke ciljeve u Evropi plaši da će islamski teroristi obratiti pažnju i na turističko srce Češke, glavni grad Prag koji je do sada ostao pošteđen napada i preporučio je gradskim vlastima da pooštre mjere obezbjeđenja kao što je on naredio da se pooštre u predsjedničkom zamku Hradčani u Pragu.

(Klker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku