hamburger-icon

Kliker.info

Predsjednički izbori u Srbiji : Vučić ubjedljvo vodi , drugog kruga po svemu sudeći neće biti !

Predsjednički izbori u Srbiji : Vučić ubjedljvo vodi , drugog kruga po svemu sudeći neće biti !

02 Aprila
22:03 2017

U 20 sati zatvorena su birališta u Srbiji i time je glasanje za novog predsjednika gotovo. Točna izlaznost se još ne zna, ali ona je sasvim sigurno znatno manja nego na izborima prije pet godina. Naime, do 19 sati izašlo je 49,8 posto birača, a što je 3,8 posto manje nego na izborima prije pet godina. Teško je zamisliti da se ta razlika nadoknadila u sat vremena, ali opet izlaznost je iznad 50 posto, javlja Hina.

Kako javlja B92 Ipsos je saopštio da je na osnovu 73,6 odsto prebrojanih glasova Aleksandar Vučić osvojio 55,2 odsto glasova birača.

Prema brojanju na većem uzorku, Saša Janković osvojio je 16,1, Luka Maksimović 9,4 odsto, a Vuk Jaremić 5,7 odsto glasova.

To je, kako su naveli, minimalno pomjueranje u odnosu na prethodni rezultat, a značajnije promjene se ne očekuju ni nakon kompetno prebrojanih glasova na predsjendičkim izborima.

Ranije je objavljeno prema izvještaju Ipsosa na uzorku od 55 odsto obrađenog uzorka, kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić je osvojio 55,8 odsto glasova.

Dodaje se da slijede Saša Janković 15,4, Luka Maksimović sa 9,2, Vuk Jeremić sa 5,7 odsto.

Ispod pet odsto glasova su osvojili Vojislav Šešelj (4,5), Boško Obradović (2,1), Saša Radulović (1,4), Milan Stamatović (1,3), Nenad Čanak (1,2), Aleksandar Popović (1,1) i Miroslav Parović (0,3).

Uljarević je dodao da su moguća samo manja pomjeranja, ali dosadašnja praksa govori da već na preko 40 odsto obrađenog uuzorka se može govoriti o pouzdanom redoslijedu.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku