hamburger-icon

Kliker.info

Predrag Kojović: SDA zna zašto nema zakona o kažnjavaju negiranja genocida

Predrag Kojović: SDA zna zašto nema zakona o kažnjavaju negiranja genocida

16 Oktobra
04:36 2020

„Čistim zlom“ nazvao je predsjednik bosanskohercegovačke Naše stranke Predrag Kojović ovosedmično pjevanje nacionalističkih i pjesama koje pozivaju na mržnju i ubijanje u Srebrenici , gradu u kojem je počinjen genocid nad Bošnjacima u proteklom ratu.

U utorak navečer, 14. oktobra, iz dvorišta srebreničke crkve odzvanjale su pjesme koje su ledile krv u žilama bošnjačkim povratnicima, onima koji su u julu 1995. godine preživjeli neviđene ratne zločine.

Hiljade i hiljade Bošnjaka raznih uzrasta ukopano je u obližnjem Memorijalnom centru Potočari, mnoge majke još tragaju za svojim sinovima, a spomenute noći su mogli čuti pjevača kako poručuje „Ne volim te Alija, zato što si balija… Nosila ti Drina sto muhadžedina… svaki dan“…

„To je čisto zlo. To pokazuje da odbijanje čovjeka da se suoči i prihvati istinu rezultira ozbiljnim mentalnim poremećajima“, navodi Kojović dan nakon što je ovo „slavlje“ zabilježeno u Srebrenici.

Blagosiljanje topova

„Upotreba te patologije u političke svrhe je posebno deguntatna jer, za razliku od onih jadnika kojima je marširanje pustim gradom i pjevanje četničkih i drugih zločinačkih pjesama pred kućama žrtava genocida sve što imaju od života, političari koji to koriste imaju i znanje i svijest o tom neljudskom činu.“

Kojović je komentirao i činjenicu da se sve dešavalo u dvorištu crkve…

„Da iza toga stoji Pravoslavna crkva, čiji su popovi blagosiljali topove VRS koji su ubijali po BiH devedesetih, nije nikakvo iznenađenje.“

Naš sagovornik kaže kako je bilo i uvijek bude reakcija na ovakva dešavanja, ali „nema posljedica i vjerovatno zbog toga, tih reakcija nema onoliko koliko bi trebalo biti“.

Izgubljeni nacrt zakona

Na pitanje da li se može bh. društvo nadati da će uskoro imati zakone koji će štititi žrtve zločina, kao i spriječiti negiranje genocida i zločina, Kojović ukazuje kako je od ranije bilo, makar u bh. entitetu Federacija BiH, inicijativa za sankcije ali nisu prošle.

„Kao što znate, Naša stranka je još prije pet godina u federalnom Parlamentu predložila zakon kojim se ozbiljno sankcioniše negiranje genocida, Holokausta i veličanje ratnih zločinaca. Zakon je u formi nacrta usvojen u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta i od tada mu se gubi svaki trag“, objašnjava on i dodaje:

„Dakle, prava adresa za pitanje zašto nemamo, barem na federalnom nivou, zakon koji bi negatore genocida poslao u zatvor je SDA [Stranka demokratske akcije].“

Ibrahim Sofić (AJB)

Podijeli

2 0 komentara

 1. pravna cinjenica
  pravna cinjenica 18 Oktobra, 10:15

  izmetbegovicevi carsijski kriminalci i teroristi su pocinili genocid i sada negiraju svoje zlocine , Bosna je teroristicka kriminalna zlocinacka tvorevina . Zlocinci zive oko dzamije .

  Odgovori
 2. PRAVA ISTINA
  PRAVA ISTINA 19 Oktobra, 04:46

  TI PECINSKI COVJECE PONOVO SVOJE LAZI ZELIS DA PRETVORIS U ISTINU JER PISES DA SU SVA ZLA KOJA SU UCINILI SRBI UCINILI BOSNJACI, ALI TI TO NEPALI, JER SVAKO ZNA DA SU SRBI IZVRSILI AGRESIJU NA BiH I GENOCID NAD BOSNJACIMA I UBILI PREKO 100 HILJADA BOSNJAKA A PROTJERALI IZ BOSNE PREKO MILION BOSNJAKA S NAJEROM STVARANJA GENOCIDNE REPUBLIKE SRPSKE I VELIKE SRBIJE. GENOCIDNA TVOREVINA REPUBLIKA SRPSKA CE NESTATI, A VELIKA SRBIJA NIKADA NECE POSTATI.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku