hamburger-icon

Kliker.info

Predrag Kojović: Neka Dodik ne živi u zabludi… Završit će se kobno po cijeli region, a posebno po njega!

Predrag Kojović: Neka Dodik ne živi u zabludi… Završit će se kobno po cijeli region, a posebno po njega!

16 Septembra
15:31 2020

Na proslavi Dana srpskog jedinstva koji se po prvi put proslavlja u Srbiji i Republici Srpskoj Milorad Dodik je ponovio da teži ujedinjenju Republike Srpske i Srbije. Tim povodom reagirao je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke.

– Proslava Dana srpskog jedinstva pokazala je da Dodik to jedinstvo isključivo vidi kao spajanje svih teritorija na kojima živi srpski narod u jednu državu. Dalo se to pretpostaviti, ali jučer je definitivno potvrđeno, ovaj novouvedeni praznik još jedan je od pokušaja provedbe velikosrpske političke agende na teritoriji BiH. U tome učestvuje i Srbija jer praznik proslavlja zajedno s Republikom Srpskom, a niko se od njenog političkog rukovodstva nije ni osvrnuo na Dodikove riječi kojima se želi narušiti suverenitet i teritorijalni integritet BiH u njenu korist – smatra Kojović.

Navodi da težnja za uništavanjem vlastite države, koja je kod Dodika prisutna duže od decenije, nešto je što spada u domen političke patologije i herostratizma.

– Radi se o nečemu što je nepopravljivo kad je on u pitanju. Međutim, posebno opasno izgleda njegova tvrdnja da je to izvodivo mirnim putem. Neka ne živi u zabludi. Nije nikad bilo i neće nikad biti. Svaki pokušaj disolucije završit će se kobno po cijeli region, a posebno po njega i njegovu politiku – kazao je Kojović.

(Kliker.info-Depo)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku