hamburger-icon

Kliker.info

Predizborno talasanje naroda : Na Zlatištu iznad Sarajeva osvanuo krst visine 10 metara !

Predizborno talasanje naroda : Na Zlatištu iznad Sarajeva osvanuo krst visine 10 metara !

21 Septembra
16:24 2014

zlatiste2Iako je najavljivan megakrst visok 26 metara, u noći sa subote na nedjelju na Zlatištu osvanuo krst visine 10 metara.Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić za agenciju Srna kazao je kako je ovaj spomenik podignut “u znak sjećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba”.”Podigli smo spomen-krst da ga gleda Bog i da ga gledaju i čuvaju Srbi”, kazao je Dukić dodajući kako je Savez logoraša RS “ispunio ranije dato obećanje o podizanju spomen-krsta na Zlatištu, čime su na najbolji način demantovane sve moguće spekulacije o odustajanju od njegovog podizanja”.

Prema prvim najavama, krst u spomen stradalim Srbima u Sarajevu trebao je biti visok 26 metara, ali su predstavnici Saveza odlučili na ‘privremeno rješenje’.

Načelnik općine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović kazao je za “Dnevni avaz” da elektrodistribucija vodi struju i da je neko “samo na taj stub postavio letvu”. Kazao je da su policija i komunalna policija već bili na terenu.”Elektrodistribucija vodi struju iz Lukavice prema Zlatištu, Osmicama i drugim naseljima. Oni su postavljali stubove i neko je prikačio letvu. To je izazvalo reakciju i još se pojavio taj Dukić kao da je on to postavio. Čovjek ne može ništa ni raditi ni graditi od takvih raznih ljudi. Najgore je što tu nema elemenata krivične odgovornosti. To je zloupotreba. Policija i komunalna policija naložit će uklanjanje te letve – rekao je Gašanović.

Nesporno je da su se na obližnjim Kazanima dogodili zločini za koje su na sudu u Sarajevu neki od odgovornih i osuđeni, ali činjenica da se sa postavljanjem ovog privremenog spomen-obilježja požurilo i to u jeku predizborne kampanje govori da ima i druge motive i pitanje je da li na pravi način odaje počast ljudima koji su ubijeni u Kazanima. (Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku