hamburger-icon

Kliker.info

Predizborno obećanje SDA : Cilj stranke stvoriti 1.000 radnih mjesta mjesečno

Predizborno obećanje SDA : Cilj stranke stvoriti 1.000 radnih mjesta mjesečno

01 Septembra
15:46 2014

konvencija1Ambicija naše stranke jest stvoriti 1.000 radnih mjesta mjesečno – kazao je danas u Sarajevu kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na predstavljanju izborne platforme i kandidata za opće izbore 2014. godine.Dodao je da SDA planira vratiti snagu BiH kao i sve bitne procese koji odlučuju o sudbini ove zemlje.Izetbegović je istakao da će sve stranke u vrijeme predizborne kampanje pričati o istim stvarima, ali da narod treba vjerovati svojim očima, sjećanju i činjenicama.

– Kad je SDA obećala nešto, mi smo to i uradili. Plan nam je da otklonimo sve prepreke investiranju u BiH, administraciju staviti u funkciju privrede i osigurati jeftini kapital – istakao je.Izetbegović je naglasio da se SDA već osam godina nalazi na drugoj poziciji.- Dokad god je SDA bila jaka stranka, bila je jaka i BiH – kazao je.
Podsjetio je da je SDA pomoću organizacije Patriotska liga osnovala odbranu BiH te donijela mir. Također je dodao da su napravili niz reformi i kompromisa.- Kada je u pitanju privreda i zapošljavanje, ni u jednom momentu stvari nisu osobito dobro išle, ali ako su ikada išle, to je bilo u vrijeme kada je SDA vodila bitne procese za BiH i planiramo nastaviti tako – kazao je Izetbegović.Nosilac liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH i predsjednik Izbornog štaba SDA Asim Sarajlić smatra da SDA prvenstveno mora napraviti novi ambijent nakon osam godina stagnacije i nazadovanja države.

– Treba nam politička stabilnost, dogovori i ambijent u kojem će ekonomski oporavak i investicije privlačiti inostrani kapital. Nažalost, protekle četiri godine su pokazale da smo to sve izgubili – objasnio je.Sarajlić smatra da će SDA biti “kičma” političkih odnosa u BiH i najkonstruktivniji faktor koji će sve snage uvezivati radi zapošljavanja.Kandidat SDA za predsjednika/potpredsjednika RS-a Ramiz Salkić kazao je da mu je čast što Bošnjaci i Hrvati u RS-u izlaze jedinstveno na izbore te da će Koalicija “Domovina” doprinijeti kvalitetu u smislu broja predstavljanja Bošnjaka u Narodnoj skupštini RS-a.- Ovako ćemo imati više mogućnosti da percipiramo i u zakonodavnoj i u izvršnoj vlasti – istakao je Salkić.Na općim izborima 2014. ovu stranku će predstavljati 471 kandidat i 56 kandidata na listama Koalicije “Domovina”. Također, na listama se nalazi oko 40 posto žena i 30 posto mladih ljudi. (Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku