hamburger-icon

Kliker.info

Predizborni susret u Sočiju : “Putin poželio Dodiku uspjeh na izborima”

Predizborni susret u Sočiju : “Putin poželio Dodiku uspjeh na izborima”

30 Septembra
17:35 2018

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je poželio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uspjeh na izborima zakazanim za 7. oktobar.

“Znam da se 7. oktobra kod vas održavaju izbori. Želim da poželim vama i vašim pristalicama uspjeh. Nadam se da će sve biti u okviru zakona, uspješno, i da će doprinjeti daljoj stabilizaciji situacije u republici”, kazao je Putin, navodi se na sajtu Kremlja.

Dodik je kazao da će 7. oktobra Putin slaviti svoj rođendan i čestitao mu, poklonivši mu svoju značku sa zastavom Republike Srpske, i navodeći da je to “prevrnuta zastava Rusije”.

Putin je kazao da se odnosi između Rusije i Republike Srpske razvijaju uspješno, uključujući i u ekonomskoj sferi.

“Koliko shvatam, oko 75 odsto ukupne spoljne razmjene Republike Srpske odnosi se na Rusiju. Naše kompanije rade u oblasti nafte, i prerade nafte”, rekao je Putin dodajući da postoje “dobre ideje i planovi o razvoju fabrika povezanih sa remontom aviotehnike, uključujući motore”, rekao je Putin.

Po njegovim riječima, veliki projekat je prelazak kompanija za preradu nafte na gas, kako bi se riješio problem ekologije.

Dodik se zahvalio Putinu za “principijelnu poziciju u odnosu na situaciju u BiH”, i za pomoć Republici Srpskoj. “Jer, drugi, zapadanjaci, pre svega, nisu tako principijelni”, rekao je Dodik, prenosi Tas.

(Kliker.info-Beta)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku