hamburger-icon

Kliker.info

Predizborni Putin šokirao svijet : ‘Rusija ima novo oružje kakvo nema nitko na svijetu ‘ (Video)

Predizborni Putin šokirao svijet : ‘Rusija ima novo oružje kakvo nema nitko na svijetu ‘ (Video)

02 Marta
02:33 2018

Rusija posjeduje nova oružja kakva zasad nema nijedna druga zemlja u svijetu, izjavio je u četvrtak ruski predsjednik Vladimir Putin u svom godišnjem obraćanju zastupnicima oba doma parlamenta koje su prenijeli svi ruski mediji.

“Mi smo počeli razvijati takve nove vrste strateškog oružja koje uopće ne koriste balističku putanju leta pri kretanju prema cilju. To znači da je proturaketni sustav u borbi protiv takvog oružja beskoristan i besmislen”, rekao je Putin.

Po njegovim riječima, u decembru  2017. pokusno je lansirana nova krstareća raketa s nuklearnom bojevom glavom. Nova ruska krstareća raketa imat će “neograničeni radijus djelovanja i nepredvidljivu putanju leta”, kazao je.

“Domet je skoro neograničen i ona može manevrirati koliko god treba”. “Каo što znate, još nitko u svijetu nema nešto takvo. Jednom će vjerojatno imati, ali za to vrijeme će naši momci nešto drugo smisliti”, dodao je.

Također je istaknuo da je u Rusiji uspješno završeno testiranje hipersoničnog raketnog sistema  te da je on postavljen na jugu zemlje 1. novembra 2017.

“Važna faza u razvijanju suvremenih sistema  naoružanja bila je stvaranje preciznog hipersoničnog raketnog sustava, kojega također, kao što vjerojatno znate, nema nigdje u svijetu. Njegovo testiranje uspješno je završeno”, ustvrdio je.

Raketa, čija brzina 10 puta premašuje brzinu zvuka može izbjeći protuzračnu obranu i proturaketne sustave i doći do mete udaljene do 2000 kilometara s običnim i nuklearnim bojevim glavama, dodao je predsjednik Rusije.

U Rusiji su razvijena bespilotna podvodna plovila koja se mogu kretati na jako velikoj dubini, imaju međukontinentalni domet i to brzinom višestruko većom od brzine podmornica, najsuvremenijih torpeda i svih vrsta. čak i najbržih, brodova, kazao je Putin. “To je čista fantastika”, rekao je.

Napad na saveznike je napad na Rusiju

Inače, Putin je u četvrtak rekao i kako bi nuklearni napad na nekog od ruskih saveznika bio smatran i napadom na Rusiju koja bi odmah odgovorila.

“Bilo kakvu upotrebu  nuklearnog oružja protiv Rusa ili njezinih saveznika smatrali bismo napadom na Rusiju. Odgovor bi bio brz”, poručio je ruski čelnik.

U govoru koji se smatra dijelom kampanje za nadolazeće predsjedničke izbore Putin je naglasio i kako Rusija treba u idućih šest godina postati jedna od pet najvećih ekonomija na svijetu.

Rusija u tom periodu treba povećati svoj BDP za 150 posto, smatra ruski čelnik.

“To je komplicirani zadatak, no siguran sam da to možemo postići”, zaključio je, dodavši kako Moskva mora podržavati mala poduzeća i tehnološki napredak, pogotovo na području robotike.

On je poručio i da zemlja mora raditi na jačanju vlastite demokracije.

“Za napredak, za dinamični razvoj moramo proširiti slobode u svim područjima i ojačati institucije demokracije, lokalnih vlasti, civilnog društva i sudova”, rekao je Putin.

Ovaj Putinov govor, koji su prenosile najvažnije televizijske kuće u Rusiji, smatra se njegovim glavnim predizbornim obraćanjem uoči predsjedničkih izbora u martu.

(Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku