hamburger-icon

Kliker.info

Pravna država : Ukinut pritvor Slobodanki Tošić

Pravna država : Ukinut pritvor Slobodanki Tošić

21 Avgusta
16:00 2015

slobodanka1Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine sadržanom u odgovoru na žalbu na rješenje ovog suda od 17. augusta 2015. godine, Sud BiH je danas donio rješenje kojim je optuženoj Slobodanki Tošić ukinut pritvor i određene  mjere zabrane.

Mjere zabrane odnose se na zabranu napuštanja boravišta, kućni pritvor uz obavezu nadležne policijske stanice da vrši nasumične kontrole optužene jednom dnevno, te zabranu putovanja uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice BiH.Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca.

U slučaju da optužena prekrši izrečene mjere zabrane, može joj se odrediti mjera pritvora.Slobodanka Tošić je optužena za krivično djelo zločinačko udruženje, u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo, saopćeno je iz Suda BiH. Prema optužnici, optužena grupa je odgovorna i za pljačku transporta novca Pavlović International banke iz Bijeljine, koja je počinjena u avgustu 2005. godine, na području Han Pijeska.

Slobodanka Tošić poznata je i po učešću na takmičenju za miss BiH, gdje je 2005. godine izabrana za mis fotogeničnosti, a bila je i “Plejbojeva” zečica.
Učestvovala je i u rialiti šou-programu Survivor.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku