hamburger-icon

Kliker.info

Pravi rat u Makedoniji : Ubijena tri policajca u Kumanovu , helikopteri nadlijeću Skoplje, Srbi gomilaju policijske snage na granici! (Video)

Pravi rat u Makedoniji : Ubijena tri policajca u Kumanovu , helikopteri nadlijeću Skoplje, Srbi gomilaju policijske snage na granici! (Video)

09 Maja
16:42 2015

Kumanovo2Tri policajca su preminula u bolnici u Kumanovu, doznaje N1 od izvora u toj zdravstvenoj ustanovi. U ovom makedonskom gradu od jutros traje oružani sukob policije i zasad nepoznate, velike i naoružane grupe. Policija potvrdila smrt jednog policajca.Upućene su i dodatne snage protivterorističke jedinice prema granici s Makedonijom i pojačan broj redovnih policijskih snaga.Premijer Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 13 sati vanrednu sjednicu Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti.

U makedonskom gradu Kumanovu, koji se nalazi u blizini granice sa Srbijom, jutros je došlo do razmjene vatre između policije i nepoznate grupe naoružanih ljudi. Prema najnovijim informacijama, helikopteri makedonskog MUP, osim Kumanova, nadlijeću i Skoplje.

Makedonska policija saopštila da se u Kumanovu nalazi teroristička grupa koja je došla iz inostranstva, prenosi Plusinfo. Radi se o dobro naoružanoj i obučenoj grupi. Policija napadnuta bombama i snajperima. U akciji makedonske policije protiv te grupe od preko 50 osoba ranjeno je 20 policajaca i civila, od kojih su teže povređeni prebačeni u bolnicu u Skoplju. Strahuje se da je broj žrtava veći, tri policajca preminula su u bolnici. Sukobi usledili posle pojave oružanih grupa u brdima oko tog grada.

 

Tri policajca su preminula u bolnici u Kumanovu, doznaje N1 od izvora u toj zdravstvenoj ustanovi. U ovom makedonskom gradu od jutros traje oružani sukob policije i zasad nepoznate, velike i naoružane grupe. Policija potvrdila smrt jednog policajca.Prema izvještaju N1 od 15:40, sukobi ne jenjavaju. Napadači su raštrkani, a gore tri kuće, javlja reporterka N1. U pitanju je specifičan teren, uske ulice i zbijene kuće, a to, kako je naveo MUP u svom saopštenju, predstavlja dodatni rizik za policajce.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku