hamburger-icon

Kliker.info

Pravda za Davida : Milorad Dodik burno reagovao na zahtjeve roditelja Davida Dragičevića (Video)

Pravda za Davida : Milorad Dodik burno reagovao na zahtjeve roditelja Davida Dragičevića (Video)

31 Marta
04:21 2018

Već peti dan stotine Banjalučana svojim prisustvom i paljenjem svijeća na Trgu Krajine  daju podršku roditeljima tragično stradalog Davida Dragičevića u njihovoj borbi za istinu o smrti sina.

Roditelji koji danas nisu bili na Trgu jer su pozvani u Tužilaštvo, ranije su najavili da će angažovati advokate i po potrebi izvršiti dodatnu obdukciju, i pozvali građane da im pomognu, objavila je BN Televizija.

Predsjednik RS Milorad Dodik je burno reagovao na ovu informaciju.

Veo tajni oko smrti Davida Dragičevića  dodatno je zabrinuo njegove potrešene roditelje, familiju i prijatelje i uznemirio sugrađane. Nažalost, slučaj Dragičević nije jedini koji prate brojne nerazjašnjene činjenice.

Darka Đurovića ovaj slučaj podsjetio je na sve što je pratilo istragu o smrti njegovog sina. Nikola Đurović poginuo je prije 6 i po godina u saobraćajnoj nesreći na raskrsnici u banjalučkom naselju Rakovačke bare, kada ga je udario automobil, kojim je, prema izvještaju policije, upravljao Nenad Radinković. Radinković je osuđen, ali se na izdržavanju kazne nikada nije pojavio. Roditelji se ne mire s tom presudom jer smatraju da je Radinković podmetnut kao krivac.

Do istine nikad nije došla ni Slavica Cvijić, koja je 2004. godine izgubila sina. Vladimir Cvijić je, kao i David Dragičević, završio u rijeci, ali je njegova smrt, po obdukcionom nalazu, bila nasilna. Ubrzo je sahranjen, a Slavica ni do danas nije saznala šta se tačno desilo.

Roditelji Davida Dragičevića,ne odustaju. Objavili su da će angažovati tim advokata koji će im pomoći u rasvjetljavanju okolnosti pod kojima je David izgubio život. Najavljuju da neće prihvatiti ni nalaz iz ponovljene obdukcije koju je radio patolog iz Beograda, ukoliko on ne bude sadržavao odgovore na pitanja o vremenu i načinu smrti njihovog sina. Ovo je uznemirilo čak i predsjednika Republike Srpske. Milorad Dodik je burno reagovao na uporno insistiranje roditelja da se utvrdi puna istina i otkrije ko je odgovoran za Davidovu smrt.

I danas, u prisustvu brojnih sugrađana, na Trgu Krajine u Banjaluci pale se svijeće i traže pravda i istina za Davida. Članovi Fejsbuk grupe „Pravda za Davida“ i brojni građani prikupljaju novac za pravni tim koji će zastupati porodicu i voditi dodatnu istragu, a po potrebi i za obdukciju od strane nezavisnih stručnjaka. Izneseni su i novi zahtjevi u vezi istrage.

Okupljanja u znak podrške borbi za istinu o smrti banjalučkog studenta Davida Dragičevića organizuju se u mnogim gradovima RS. Za sutra u podne najavljeno je okupljanje u u Bijeljini, u gradskom parku.

(Kliker.info-Oslobođenje)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku