hamburger-icon

Kliker.info

Pravda za Davida i postizborna groznica : Davidov otac tvrdi da je Dodik izgubio izbore, dao ultimatum Vukoti Govedarici !

Pravda za Davida i postizborna groznica : Davidov otac tvrdi da je Dodik izgubio izbore, dao ultimatum Vukoti Govedarici !

14 Oktobra
02:13 2018

Predstavnici  političkih stranaka suprotstavljenih Miloradu Dodiku najavili su u subotu u Banjoj Luci da će tražiti poništenje oktobarskih  izbora u Bosni i Hercegovini pridružujući se skupu “Pravda za Davida”, čiji je čelnik kazao kako pobjednikom izbora za predsjednika Republike Srpske smatraju kandidata opozicije iako službeni rezultati pokazuju da je pobjedu odnijela Dodikova suradnica.

Davor Dragičević, otac mladića Davida Dragičevića koji traži istinu o njegovoj smrti, pozvao je opozicionog  predsjedničkog kandidata Vukotu Govedaricu da djeluje kao “predsjednik izabran voljom naroda”.

“Imaš rok do sutra u 18 sati da staneš uz narod i budeš predsjednik Republike Srpske”

“Dobio si podršku . Imaš rok do sutra u 18 sati da staneš uz narod i budeš predsjednik Republike Srpske… Dobro znaš da si pobijedio, reci to jasno i glasno narodu koji je glasovao za tebe”, kazao je Dragičević.

Rezultati s biračkih mjesta u BiH, koje je u subotu objavila Centralna izborna komisija  BiH (CIK), pokazali su da je Govedarica kao kandidat Srpske demokratske stranke (SDS) u utrci za predsjednika RS-a dobio 277 hiljada , a Željka Cvijanović oko 306 hiljada , što između njih dvoje čini razliku u glasovima od oko 3,5 posto u korist kandidatkinje Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

“Dogodila se velika izborna krađa”

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović, čija je stranka u koaliciji sa SDS-om, kazao je da rezultati izbora od 7. oktobra  ne pokazuju stvarnu volju birača pa moraju biti poništeni.

“Dogodila se velika izborna krađa. Tražit ćemo poništenje izbora na žestoki i snažan način”, rekao je Borenović dodajući kako je istina o izborima nužna koliko je nužno doznati tko je i zašto “likvidirao” Davida Dragičevića.

“Želimo utvrditi što se dogodilo na izborima, tražiti njihovo poništenje i nove izbore sukladne međunarodnim standardima”, najavio je Borenović.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku