hamburger-icon

Kliker.info

Prava drama u Izraelu : Netanyahu proglasio pobjedu, Cionistička unija negira !

Prava drama u Izraelu : Netanyahu proglasio pobjedu, Cionistička unija negira !

18 Marta
04:24 2015

Bibipobjeda12Izraelski premijer Benjamin Netanyahu proglasio je pobjedu na parlamentarnim izborima u Izraelu.”Uprkos svemu, ovo je velika pobjeda za Likud, za nacionalistički kamp koji predvodi Likud, kao i za narod Izraela”, napisao je Netanyahu na svom Twitter profilu.

Cionistička unija je odgovorila porukom: “Likud obmanjuje, desničarski blok se suzio, sve je moguće dok konačni rezultati ne budu poznati, a kada ćemo znati koje su stranke prešle izborni prag i koju vladu možemo formirati. Svo spinovanje i izjave su preuranjene, formiran je pregovarački tim kako bi se formirala vlada na čelu sa Herzogom”.

Izlazna anketa televizije “Channel 2” pokazala je kako je partija Likud u parlamentu Izraela osvojila 28 mjesta dok je 27 dobila Cionistička unija. Prema istoj anketi, 13 mjesta u Knessetu dobila je arapska koalicija, dok je partija Yesh Atid, prema podacima ankete, osvojila 12 mjesta.

Anketa “Channela 10” objavila je kako su Likud i unija dobile svaka po 27 mjesta. I “Channel 1” objavio je iste rezultate ankete.Izborna komisija Izraela saopćila je kako će zvanični rezultati parlamentarnih izbora u toj zemlji biti objavljeni u četvrtak.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku