hamburger-icon

Kliker.info

Poznata humanitarka ne miruje : Angelina Jolie osniva Centar za žene, mir i sigurnost

Poznata humanitarka ne miruje : Angelina Jolie osniva Centar za žene, mir i sigurnost

15 Februara
03:29 2015

Angelina21Slavna glumica i humanitarka Angelina Jolie prekjučer je u britanskoj prijestolnici najavila osnivanje Centra za žene, mir i sigurnost pri cijenjenoj Londonskoj školi ekonomije i političkih znanosti. Posebna izaslanica UNHCR-a novu je inicijativu predstavila u društvu potpredsjednika britanske vlade i predsjednika donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Williama Haguea.

Centar će imati za cilj educirati studente o temama koje se odnose na sudjelovanje žena u zbivanjima vezanima uz konfliktne situacije, a jedan od ciljeva bit će i jačanje odgovornosti i kraj nekažnjavanja za silovanja i seksualno nasilje u ratu.

– Veseli me pomisao na sve studente koji će u godinama koje slijede studirati u ovom novom Centru. Nema stabilne budućnosti za svijet u kojem zločini počinjeni nad ženama prolaze nekažnjeno. Potrebna nam je nova generacija obrazovanih mladih ljudi radoznalog uma i svježe energije koji su spremni ne samo sjediti u učionici, nego i izaći na teren i u sudnice kako bi napravili odlučujuću razliku, poručila je Angelina Jolie. (Kliker.info-NL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku