hamburger-icon

Kliker.info

Pozadina sukoba Čović -Bajrović : Počeo rat HDZ-a i DF-a za Elekroprivredu ?

Pozadina sukoba Čović -Bajrović : Počeo rat HDZ-a i DF-a za Elekroprivredu ?

18 Aprila
16:20 2015

ReufB12Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozvao je Upravu i Nadzorni odbor Elektroprivrede HZ HB da podnesu ostavke zbog navodnog uklanjanja hrvatskih obilježja iz prostorija preduzeća  prilikom nedavnog posjeta novog ministra industrije i energetike Reufa Bajrovića (DF).

“Ovih dana prilikom posjeta resornog ministra imali smo incident u Elektroprivredi HZ HB koji vrijeđa i ljudsko i nacionalno dostojanstvo hrvatskog naroda. Predsjedništvo stranke osudilo je taj čin kao krajnje neprihvatljiv. Zatraženo je da se prilikom posjeta te gospode uklone sva obilježja hrvatskog naroda u prostorijama gdje se gospodin i pojavio. Mi ćemo pozvati tu gospodu da se povuku i daju ostavku, i to i Nadzorni odbor i Uprava. Ako neće, to će uraditi hrvatski narod i to vrlo brzo”, rekao je Čović. On je dodatno objasnio kako je “sve što je aludiralo na hrvatstvo sklonjeno iz ureda”. “To je izazvalo buru negodovanja kod zaposlenika koji nisu vezani za tu strukturu uprave. To će sada izazvati dosta problema u funkcioniranju vlasti u Federaciji, jer se to procjenjuje kao izravan udar. Predsjedništvo se o tomu očitovalo i mi ćemo spriječiti svaki pokušaj koji udara na dostojanstvo hrvatskog  naroda”, rekao je Čović novinarima u Mostaru.

Reagiranja iz Elektroprivrede

Priča o uklanjanju obilježja lansirana je iz sindikata Elektroprivrede HZ HB koji su poslali saopštenje  za javnost u kojem su izneseni navodi o uklanjanju obilježja. Iz Elektroprivrede HZ HB poslali su odmah reagiranje u kojem tvrde da nisu uklonjena hrvatska i katolička obilježja iz prostorija u kojima je boravio ministar Bajrović te spomenuto saopštenje  nazvali  “udbaškim napadom na Elektroprivredu HZ HB”.

“Navodi sindikata su čista laž i ovom prilikom pozivamo sve koji žele da dođu u Elektroprivredu i osobno se uvjere je li išta od spominjanog uklonjeno”, komentirali su iz Uprave Elektroprivrede.

“Briga pojedinih ‘čuvara’ i ekskluzivnih zastupnika Hrvata u BiH, koji su se pokrštavali 1992., sada je više nego smiješna. EP HZ HB je 2013. imao dobit 60 milijuna, prošle godine oko 20, a sada već imamo oko 40 milijuna maraka i ulažemo u obrazovne, kulturne i socijalne institucije te medije i druge organizacije na područjima gdje žive Hrvati. To je briga za hrvatski narod. Mi ne skidamo naša obilježja, a ovakvim lažima se samo pokušava skrenuti pozornost s bitnih društvenih tema”, reagirali su iz Elektroprivrede HZ HB.

Rat

Ovim je, čini se, i službeno počeo rat za preuzimanje Elektroprivrede HZ HB, izuzetno profitabilnog poduzeća. Tzv. platformaška vlast “pomela” je prije četiri godine HDZ-ove kadrove s čela ovog poduzeća, a tada su u Upravu i Nadzorni odbor imenovani ljudi iz HSP-a, SDP-a, SDA i Narodne stranke Radom za boljitak. Aktualna Uprava imenovana je na sjednici Nadzornog odbora 18. novembra  2011. godine.

HDZ BiH očigledno nema strpljenja čekati istek mandata aktualnog rukovodstva što zagovara njihov koalicijski partner DF. Prema saznanjima Dnevnog lista, DF ima velike ambicije vezane za Elektroprivredu HZ HB. Iz ove stranke su u više navrata prilikom formiranja vlasti navodili kako oni žele preuzeti apsolutnu odgovornost za cjelokupan resor koji preuzmu, odnosno za sva preduzeća  koja potpadaju pod resore gdje su njihovi ministri na čelu. Navodno da u DF-u ozbiljno računaju i na Elektroprivredu HZ HB. U HDZ-u BiH ni u kojem slučaju neće dopustiti takav scenarij pa vjerojatno ni po cijenu raspada koalicije.

(Kliker.info-Dnevni list)

Podijeli

2 0 komentara

 1. Tripolski Janos 33 *
  Tripolski Janos 33 * 18 Aprila, 20:53

  Dragane Covicu vi Hrvati planirali ste dobar zlocin kako zabiti noz u leđa. Da bi shvatili dobro situaciju-vi ste u poziciji da pokupite prnje iz Bosne i Hetcegovine.A i u Mađarskoj vam je zafnja pizdarija bila kad ste unistili branu otpadnih kemikalija.Kaf god hoces možeš ic posjetit Tuđmana. Ako je neko zabrinut može doći u pripizdinu ljudske zbiljnosti da mi potegne lulu mira.-Kaštel Luksic Brce 4.
  Suvereni Veliki Generalni Inspektor
  Tripolski Janos 33 *
  Veliki Orient Hrvatske i BiH

  Odgovori
 2. puka 59 - JOB - UNIJA
  puka 59 - JOB - UNIJA 19 Aprila, 19:12

  VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA GORNJEG VAKUFA POZIVAJU GENERALA POĐIĆA DANA 25 04 14 H KRISTALNA SALA U BUGOJNU OKRUGLI STO TEMA : ZAKONSKO RIJEŠAVANJE BORACA UVOĐENJA TRAJNOG BORAĆKOG DODATKA 3 KM MIJESEC ZA DOMOVINU .

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku