hamburger-icon

Kliker.info

Pozadina napada : Ko je 24-godišnji Nerdin Ibrić, napadač na policijsku stanicu u Zvorniku!

Pozadina napada : Ko je 24-godišnji Nerdin Ibrić, napadač na policijsku stanicu u Zvorniku!

28 Aprila
07:06 2015

ibricn34Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je Srni da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku izvršio 24-godišnji Nerdin Ibrić.- Napad je izvršen u vrijeme smjene u policijskoj stanici, što znači da je napadač znao kada se vrši smjena i da tada ima najviše policajaca – naglasio je Lukač.

Nerdin Ibrić, kako saznaje “Avaz” rođen je u Kučić Kuli kod Zvornika, gdje je i živio. Imao je godinu dana kada su pripadnici VRS-e sa pripadnicima zvorničke policije i paravojnih jedinica iz Srbije, njegovog oca Sejfu, zajedno sa oko 750 Bošnjaka, 1.juna 1992.godine odveli na Bijeli Potok, odakle su na nepoznatoj lokaciji svi pobijeni.Ibrić je skupa sa svojom majkom bio jedan od prvih povratnika u Kučić Kulu.

Lukač je potvrdio da je Ibrić došao automobilom ispred policijske stanice, pucao iz puške i policajca ubio na vratima.- Nakon toga je ušao unutra i nastavio da puca i tom prilikom ranio još dvojicu policajaca. Ostali policajaci su zapucali prema njemu i napadač je ubijen tokom razmjene vatre – rekao je Lukač.On je dodao da je Ibrić bio naoružan sa dvije puške i pištoljem, te da su mu džepovi bili puni municije.

(Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku