hamburger-icon

Kliker.info

Povratak otpisanog : Potres u SDA zbog Bakira Izetbegovića

Povratak otpisanog : Potres u SDA zbog Bakira Izetbegovića

09 Septembra
05:48 2009

Posljednjih dana vrhom SDA vlada uznemirenost, a atmosfera je dodatno usijana prekjučer nakon zasjedanja Skupštine Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja. O čemu se radi?

Nove igre               Učestale i gromoglasne najave bošnjačkog sabora, u aktuelnom Predsjedništvu SDA, koje je izabrano na majskom Kongresu te stranke, doživljene su kao pripremanje terena za zakazivanje vanrednog kongresa na kojem bi bilo smijenjeno sadašnje i izabrano novo stranačko rukovodstvo. Sve se to i medijski podgrijava preko „Avaza" čiji vlasnik Fahrudin Radončić priča da predsjednika SDA ima u šahu i da ga lako u svakom trenutku može diskreditovati. Javna je tajna da se Radončić sklanja iza reisa Mustafe Cerića i koristi ga kao zaštitnika svog kriminala, ali ostaje otvoreno pitanje zbog čega reis na sve to pristaje, pa čak i na priče da on direktno stoji iza osnivanja nove bošnjačke stranke čiji je jedini cilj da Radončića promoviše u političara kako bi mu bio obezbijeđen – imunitet od sudskog procesuiranja. Otuda je i plasirano da će Bakir Izetbegović napustiti SDA i priključiti se stranci koju „osnivaju reis i Radončić".

Nova odluka            Nakon majskog Kongresa SDA, Bakir Izetbegović se povukao i od tada je prisustvovao  samo  jednoj sjednici Predsjedništva SDA čiji je član po funkciji pošto je predsjednik Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. Od maja rijetko se pojavljuje i u javnosti što se dovodi u vezu s njegovom izjavom uoči Kongresa da će, ako ne bude izabran za predsjednika SDA, napustiti politiku.Međutim, prekjučer je Izetbegović objelodanio svoju novu odluku, kazavši: „ Ja sam se kandidirao u maju za predsjednika SDA i rekao glupost koju političar ne smije reći – da ću, ako pobijedim, sve preuzeti u svoje ruke, a ako izgubim da ću se povući".Na tome se nije zaustavio nego je dobitnicima najviših ratnih priznanja naglasio:Izgleda da ću morati neke stvari preuzeti u svoje ruke, jer se bojim da će naš narod eksplodirati. Ja ću se vratiti u Predsjedništvo SDA i pokušati odnos prema vama popraviti! Šta to znači i podrazumijeva, pokazat će naredni dani, ali treba reći da je ovim novim stavom Bakir Izetbegović pomrsio i neke konce osnivačima nove političke partije koji su vješto manipulisali njegovim imenom. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku