hamburger-icon

Kliker.info

Povlačenje Galaxy Note 7 će koštati pet milijardi dolara

Povlačenje Galaxy Note 7 će koštati pet milijardi dolara

17 Oktobra
06:18 2016

sedmicaPovlačenje telefona Galaxy Note 7 će ovu kompaniju koštati blizu tri milijarde dolara tokom tekućeg i narednog kvartala, što ukupan trošak povećava na 5,3 milijarde dolara.

Samsung je ranije ove nedjelje već smanjio planiranu dobit za 2,3 milijarde dolara, iznos koji može da ugrozi cjelokupan poslovni dobitak. U tu sumu nisu uračunati troškovi prvog povlačenja pametnog telefona Galaxy Note, navodi agencija AP.

Najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu ima dovoljno kapitala da apsorbuje šok koji je uslijedio poslije povlačenje telefona.

Menadžment procjenjuje da će generisati prihod od 4,6 milijarde dolara operativnog prihoda u trećem kvartalu ove godine.

Analitičari prognoziraju da se najveći profit može očekivati od Samsungovih kompanija koje proizvode napredne ekrane i poluprovodnike.

Rukovodstvo kompanije je najavio da će napraviti značajne promjene u procesima osiguravanja kvaliteta.

Južnokorejska kompanija Samsung saopštila je da trajno prekida proizvodnju pametnog telefona Galaxy Note zbog sigurnosti kupaca.

Samsung je počeo da povlači taj model telefona pošto su se neki od njih zapalili tokom punjenja, vjerovatno zbog problema s litijumskom baterijom.

Kupci su mogli da zamjene telefone za nove, ali je bilo slučajeva da su se ti novi zapalili, zbog čega je Samsung saopštio da u cijelini prekida prodaju tog modela.

(Kliker.info-Beta)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku