hamburger-icon

Kliker.info

Potresan istup Milorada Dodika : “Ženim sina u subotu, a već godinu dana on nema posla”!

Potresan istup Milorada Dodika : “Ženim sina u subotu, a već godinu dana on nema posla”!

14 Jula
19:49 2015

Milee1Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik iskoristio je sjednicu entitetskog parlamenta koja se održava u Banjoj Luci kako bi se ponovno obračunao s opozicionim zasupnicima, koji mu nisu ostali dužni. Jezikom koji više priliči ulici i uvredama “častili” su se uglavnom Dodik i predsjednik kluba zastupnika SDS-a Vukota Govedarica. “Sram te bilo. Ničega nisi dostojan”, izderao se Dodik u jednom trenutku na Govedaricu koji mu je predbacio da parlamentu i građanima RS još jednom pokušava “uvaliti” priču o referendumu koga nikada neće biti jer tako pere vlastitu nečistu savjest.

Verbalni obračun uslijedio je tokom rasprave o raspisivanju referenduma koga je zatražio Dodik kako bi doveo u pitanje ovlasti Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za koje tvrdi kako su neustavni te kako postoje samo da bi kažnjavali Srbe. Govedarica je podsjetio Dodika kako je upravo njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) bio taj koji je ranije u Parlamentu BiH glasao za zakone o državnom sudu i tužilaštvu dodajući kako oni sada odgovornost pokušavaju prebaciti na druge.”Ovo je Dodikov obračun s vlastitim greškama iz proteklog razdoblja”, kazao je Govedarica.

 

Dodik mu je na to poručio kako će se s njim “lično obračunati” spominjući pri tom kako mu iz opozicije napadaju i porodicu, a uz to se potužio kako mu je sin već mjesecima nezaposlen.”Doći će vrijeme da se lično obračunamo jer ste spominjali moju porodicu. Ja ženim sina u subotu, koji godinu dana nema posao”, vikao je Dodik dok su ga zastupnici zbunjeno promatrali jedva shvaćajući o čemu priča.”Moj sin je sjajan čovjek. Moja kćer je rodila troje djece. A tebe sram bilo. Ničega nisi dostojan”, vikao je Dodik.

Zastupnik SDS-a nije ostao dužan Dodiku kome je poručio kako svojim ponašanjem sramoti dužnost koju obnaša.”Pokazali ste da niste predsjednik RS nego običan kabadahija”, kazao je Govedarica optuživši Dodika za kriminal i korupciju te najavivši kako će SDS stoga istrajati na rušenju sadašnje vlasti koju on predvodi.Skupštinskim poslanicima, ali i građanima cijele Bosne i Hercegovine, preostalo je samo da duboko saosjećaju sa ovom neugodnom situacijom i egzistencijalnom krizom sa kojom se suočio Dodik junior.

Šta je sa uzgojem jabuka za čiji biznis je Dodikov sin Igor podigao višemilionski kredit, predsjednik nije objasnio…Inače, mediji u regionu su nedavno objavili da na predstojeću raskošnu svadbu sina Igora Dodik namjerava potrošiti oko 200.000 eura, a goste će navodno zabavljati i najveća srpska folk diva Svetlana Ceca Ražnatović.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku