hamburger-icon

Kliker.info

Potres u SDP BiH : Ivana Grgić i Vesna Mustafić podnijele ostavke u Glavnom odboru i napustile stranku !

Potres u SDP BiH : Ivana Grgić i Vesna Mustafić podnijele ostavke u Glavnom odboru i napustile stranku !

15 Maja
15:50 2017

SDP BiH je danas ostao bez dva člana Glavnog odbora ove stranke. Radi se o Ivani  Grgić i Vesni Mustafić koje  su podnijele neopozive ostavke na članstvo u najvećem organu stranke, Glavnom odboru SDP-a.

Nezvančno saznajemo da su podnesene i  ostavke  na članstvo u stranci a  N1 je u posjedu pisma koje je vrhu stranke poslala Grgić. Pismo prenosimo u cjelosti.

”Obzirom na veliki broj telefonskih i elektronskih poziva, dužna sam vas sve javno izvjestiti da sam danas 15.05.2017. godine podnijela neopozivu ostavku na mjesto članice Glavnog Odbora SDP BiH. Također, ne želim više uopće biti ni članom SDP, dok se temeljne političke vrijednosti od strane rukovodstva ne promjene.

Razloga je mnogo, i nevidim svrsishodnost sve nabrajati, ali nažalost ne vidim sebe tamo gdje je li ni interes preovladao ideologiju, ideju i borbu za zajednicu i Državu Bosnu i Hercegovinu.

Ne vjerujem u politički koncept javnog „pljuvanja“ drugih i drugačijih, već u politički koncept koji okuplja bosansko-hercegovačke različitosti u jednu cjelinu.  SDP se pretvorio u partiju koja se bori za vlast na cca 25% teritorije BIH, a javna politika je konstantno pljuvanje, bez suštinskih prijedloga za integraciju države i društva. Osipanje kadrova, sa višedecenijskim stažom u SDP u proteklih godinu dana nije bio razlogom da se rukovodstvo „počeše“, a kamoli da o tome na organima „progovori“.

Za mene je socijaldemokratija deložirana iz postojećeg SDP-a i ne želim biti članom najvažnijeg organa SDP koji nema viziju i projekte kako suštinski integrirati društvo u kojem i ja živim. A proces objedinjavanja „lijevih partija“, koji kroz organe traje više od 2 godine, nikada se neće ni desiti, jer će svaka od stranaka lijevoh/građanskog bloka ići sama na liste. Zaista previše manipulacije, populizma i površnosti.

Kulminacija je izbor u KO Sarajevo gdje su predsjednik SDP-a, generalni sekretar SDP-a i predsjednik Glavnog odbora SDP-a svoje funkcije i autoritet stavili u funkciji samo jednog kandidata. Njihovog druga funkcionera. Nakon izbora u OO i KO, barem na nivou predstavljanja organizacija, SDP više nema ni multietičnosti, u koju se SDP zaklinjao, i barem javno bio prepozatljiv”, piše Grgić.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku