hamburger-icon

Kliker.info

Potres u britanskoj kraljevskoj porodici : Princ Harry i Meghan Markle povlače se s dvora

Potres u britanskoj kraljevskoj porodici : Princ Harry i Meghan Markle povlače se s dvora

09 Januara
06:21 2020

Vojvoda od Sussexa, princ Harry i njegova supruga, vojvotkinja Meghan Markle, povlače se s aktivnih dužnosti u sklopu britanske kraljevske porodice , te će svoje vrijeme podijeliti između Kanade i Velike Britanije, piše BBC . Dobro upućeni tabloid The Sun doznaje da će se par de facto preseliti u Kanadu.

Kraljevski par je u kratkoj izjavi koju je objavila Buckinghamska palača rekao i da za sebe žele stvoriti progresivnu novu ulogu unutar institucije, a dodali su i da žele postati financijski neovisni.

Da su Harry i Meghan duže vrijeme kovali planove koji su išli u smjeru ove odluke, naznačili su još u oktobru prošle godine kada su otvoreno progovorili o tome koliki im problem predstavlja život pod konstantnom lupom medija.

U svojoj izjavi, koju su objavili i na Instagramu, kraljevski je par rekao da su do ove odluke došli nakon “više mjeseci razmišljanja i raspravljanja”. Iako se povlače s aktivnih dužnosti, jasno su rekli da će i dalje u svemu podržavati  kraljicu.

Što se tiče djelomične selidbe u Kanadu, par je svoju odluku objasnio ovako:

  – Geografska ravnoteža između Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva omogućit će nam da sina odgojimo tako da cijeni kraljevsku tradiciju unutar koje je rođen, a da istovremeno imamo dovoljno prostora da se koncentriramo na iduće poglavlje u našoj porodici , uključujući pokretanje nove dobrotvorne udruge – napisali su.

Priopćenje su objavili nakon povratka iz višesedmičnog  boravka u Kanadi gdje su proveli božićne blagdane sa sinom Archiejem, rođenim 6. maja  2019. nakon godine dana braka.

Na produženi odmor otišli su nakon što je u oktobru  prošle godine objavljen dokumentarni film o njihovim problemima s medijskom pozornošću.

Naime, prošle godine Meghan Markle je priznala kako joj je zbog pritiska medija puno teže ispunjavati majčinsku ulogu, dok je princ Harry priznao kako se ne slaže s bratom Williamom, dodajući kako su oni na “drugačijim putevima”.

Tabloidi su najprije s odobravanjem pisali o američkoj glumici koja je unijela svježinu u kraljevsku obitelj, da bi se zatim okrenuli protiv nje nakon niza otpuštanja članova osoblja kraljevske kuće i nadjenuli joj nadimak “Hirovite vojvotkinje” (Duchess Difficult).

Harry (35), šesti u redu nasljeđivanja britanske krune, tužio je početkom oktobra  tabloide Daily Mail i The Sun zbog narušavanja njihovog privatnog života.

(Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku