hamburger-icon

Kliker.info

Potraga za Mladićem u završnoj fazi

Potraga za Mladićem u završnoj fazi

13 Juna
03:10 2008

Potraga za generalom Ratkom Mladićem ušla je u završnu fazu, piše danas novosadski ”Građanski list”, pozivajući se na izvore bliske srpskim bezbjednosnim agencijama.

List navodi da su istražitelji na tragu finansijerima skrivanja i medicinskom osoblju koje brine o Mladićevom zdravlju.

Osvrćući se na hapšenje nekadašnjeg načelnika Centra službi bezbjednosti u Banjaluci Stojana Župljanina, list navodi da bi se to teško dogodilo da nije otkrivena njegova "novosadska veza".

"Župljanin je uhapšen posle višemesečnog stacionarnog opserviranja stana u novosadskoj Ulici cara Dušana, koji je koristio njegov sin Pavle", rečeno je listu u Tužilaštvu za ratne zločine, koje je rukovodilo operacijom hapšenja.

Osim praćenja članova Župljaninove porodice, operativci BIA i pripadnici bezbjedonosnih struktura iz BiH, svakodnevno su u Novom Sadu motrili i na profesora Koviljka Lovru, koji je svojevremeno bio predsjednik Izvršnog vijeća Vojvodine.

"Lovre je bio pod stalnom prismotrom, kako bi se rasvetlila veza i karakter njegovih odnosa sa Župljaninom. To je bio ključni trag u lociranju ovog haškog optuženika", naveo je izvor iz Tužilaštva.

List ističe da su u otkrivanju Župljanina bili angažovani i pripadnici haškog istražnog tima, koga čine operativci američke CIA-e, francuske tajne službe DSGE i njemačke obavještajne službe BND. 

(srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku