hamburger-icon

Kliker.info

Potraga za Bajrom Smajićem koji je nestao u rijeci Neretvi

Potraga za Bajrom Smajićem koji je nestao u rijeci Neretvi

02 Jula
18:41 2007

Bajro Smajić (53) iz Mostara nestao je u rijeci Neretvi kada je u subotu pao u vodu s gumenog dušeka. Policija sumnja da se nesretni Smajić utopio. Kako nam je potvrđeno u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona, tragedija se dogodila oko 17.15 sati na kupalištu Carinski pijesak u blizini Sjevernog logora kod Mostara. Službenici mostarske policije odmah nakon prijave izašli su na mjesto događaja, gdje su, saznajemo, zatekli nekoliko ribara. Nestali Smajić navodno je bio u njihovom društvu neposredno prije nestanka. Policija je na mjestu događaja obavila uviđaj, te pokrenula potragu za nestalim. Pretražene su obale rijeke nizvodno od mjesta događaja, ali još nema nikakvih informacija o nestalom. O događaju je obaviještena i dežurna tužiteljica Dubravka Ivanišević.
Ona nam je kazala da se nestali redovno kupao na tom lokalitetu.
– Nestali je, prema izjavama očevidaca, bio na dušeku. U jednom trenutku pao je u vodu i nestao ispod površine – rekla nam je tužiteljica Ivanišević.
Dodala je kako se o njegovoj sudbini još ništa ne zna. Nezvanično smo saznali da je Bajro Smajić toga dana dva ili tri puta preplivao Neretvu na tom lokalitetu, što potvrđuje činjenicu da je znao plivati. Za sada se sumnja da je u pitanju bio zdravstveni problem.
U policiji o tome nemaju podataka, jer u svojim zabilješkama imaju samo izjave ribara koji su vidjeli nesretni trenutak pada sa dušeka i Bajrin nestanak pod vodom. Do jučer u poslijepodnevnim satima nisu imali nikakvu prijavu o njegovom nestanku, niti je iko iz porodice dolazio u prostorije policije.
Smajić je druga soba nestala u Neretvi tokom juna. Podsjetimo, 13. juna u jutarnjim satima je Ljiljana Markić iz Konjica, nastanjena u naselju Baćevići, južno od Mostara, počinila samoubistvo bacivši se sa Željezničkog mosta u rijeku Neretvu. Njeno tijelo ni nakon 18 dana potrage nije pronađeno. (Dnevni avaz)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku