hamburger-icon

Kliker.info

Potpuno uklonjena munara džamije u Bradini

Potpuno uklonjena munara džamije u Bradini

19 Juna
18:33 2008

Radnici preduzeća "Karadrvo" iz Fojnice potpuno  su uklonili   munaru džamije izgrađene 1995. godine uz magistralni put M-17 na privatnom zemljištu Srbina Bogdana Kureša, ubijenog u ratu. To je za «Avaz» jučer potvrdio mostarski muftija Hadži Seid ef. Smajkić, ističući da je Islamska zajednica na ovaj način u ispunila obećanje dato prije mjesec dana.

 

– Mi smo se na ovaj način ogradili i jasno poručili da Islamska zajednica BiH nije napravila džamiju u Bradini, nije ju nikada formalno htjela registrovati . Ali, eto, Islamska zajednica je uklonila i taj trag i eliminisala svaku ružnu  primisao da mi želimo tuđe. Mi smo na ovaj način jasno rekli  da nismo kao rušioci,  koji prave destrukciju na zemlji. Mi želimo širiti mir i dobročinstvo među ljudima. Ovo je korak na tom putu  – rekao je  muftija Smajkić. Istakao je da ta džamija nije građena u ime Boga već zarad veličanje nekih ličnosti, te da je kao takva morala biti uklonjena.

 

Izrazio je nadu da će se i na ovom primjeru predstavnici Srpske pravoslavne crkve  ugledati na Islamsku zajednicu BiH.

 

– Nadamo se da će nakon ovog i SPC shvatiti pouku i crkvu iz avlije nane Fate Orlović u Konjević Polju i drugim mjestima gdje je za gradnju crkvi  uzurpirana bošnjačka zemlja i zemljište Islamske zajednice, a sve s ciljem  građenja dobrosusjedskih odnosa – rekao muftija Smajkić.

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku