hamburger-icon

Kliker.info

Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović : Kebo će svoje tvrdnje morati dokazati pred sudom

Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović : Kebo će svoje tvrdnje morati dokazati pred sudom

22 Decembra
20:27 2014

sefik-dzaferovic1Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović odbacio je optužbe potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe koje ga dovode u vezu sa ratnim zločinom u Vozući i najavio da će Kebo svoje tvrdnje morati dokazati pred nadležnim sudom.”Ne znam da li se u tom dopisu/pismu pominje moje ime. Ako se pominje – ja sa gnušanjem odbacujem to kao vrhunsku manipulaciju i laž. To jednostavno nije istina i Kebo će to morati dokazati na sudu”, rekao je Džaferović novinarima u Sarajevu.

Mirsad Kebo je Tužilaštvu BiH dostavio prijavu zbog sumnje o počinjenom krivičnom djelu neprijavljivanje ratnog zločina nad civilima srpske nacionalnosti u mjestu Vozuća, opština Zavidovići, protiv tadašnjeg komandanta Trećeg korpusa Armije BiH Sakiba Mahmuljina i načelnika Centra službi bezbjednosti Zenica Šefika Džaferovića, saopšteno je danas iz kabineta potpredsjednika FBiH.

Kebo je 16. decembra uputio dio dokumentacije glavnom tužiocu BiH Goranu Salihoviću zbog sumnje o počinjenom krivičnom djelu neprijavljivanja ratnog zločina nad civilom u mjestu Vozuća, a u dokaznom materijalu su, između ostalog, slike lokacije sjedišta iranske obavještajne službe u Zenici, koju su u periodu od 1993. do 1995. posjećivali visoki zvaničnici.”Obavljajući dužnost potpredsjednika FBiH stekao sam povjerenje jednog broja građana koji su mi ostavili svoja saznanja, informacije i dio dokumentacije sa kojim su raspolagali, a koja se odnosi na sumnju da su Mahmuljin i Džaferović 18. aprila 1994. prilikom posjete Vozući dobili informaciju i bili udaljeni 10 metara od mjesta gdje su pripadnici odreda ‘El Mudžahid’ likvidirali, odnosno odsjekli glavu civilu, pripadniku srpske nacionalnosti”, navodi se u Kebinoj prijavi dostavljenoj Salihoviću.    (Kliker.info-Srna)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Spahija
    Spahija 23 Decembra, 14:03

    Uvaženi bivši načelnice bili ste i ostali veliki covjek a svi oni poput sizofrenicara Kebe padaju u zaborav bošnjačkog naroda. Neka vam je sretno.Selam Avdija Spahic

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku