hamburger-icon

Kliker.info

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović : “Izjave Cvijanović pokazuju da se povampirio četnički ekstremizam”

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović : “Izjave Cvijanović pokazuju da se povampirio četnički ekstremizam”

17 Juna
18:39 2019

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović izjavila je danas da posljednji istupi predsjednice entiteta RS Željke Cvijanović ukazuju da je očigledno dobila zadatak da svoju državu, Bosnu i Hercegovinu, pokuša na najgori mogući način optužiti i diskreditirati u međunarodnim okvirima.

Ističe da je očigledno Cvijanović dobila zadatak da u javni prostor vrati priču kojom velikosrpski krugovi pokušavaju opravdati masovne zločine i genocid kao legitimnu borbu protiv muslimana.

– Ti koordinirani pokušaji uništavanja ugleda države BiH naravno neće uspjeti, jer niko ne može potisnuti istinu o žrtvama četničkog divljanja. Razmjere genocida i masovnih zločina počinjenih uime velikosrpskog projekta jako dobro poznaje cjelokupna svjetska javnost, na temelju činjenica utvrđenih u presudama međunarodnih sudova – navela je Mahmutbegović.

Također, dodala je da povampirenje velikosrpske ideologije neprestano dovodi u pitanje stabilnost u regionu, te predstavlja prijetnju međunarodnoj sigurnosti i ljudima širom svijeta, što je pokazao i nedavni, gnusni teroristički napad na Novom Zelandu, inspirisan četničkom ideologijom.

– Vodeći zvaničnici iz entiteta RS već su izloženi opravdanim sankcijama u međunarodnim okvirima, ali potrebno je i dalje nastaviti utvrđivati njihovu odgovornost za veličanje osuđenih ratnih zločinaca i njihovih ekstremističkih ideja, čime ugrožavaju mir i sigurnost građana u BiH, regiji ali i u međunarodnim okvirima – saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću potpredsjednice FBiH.

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - ČESTITKE
    puka 59 - ČESTITKE 18 Juna, 15:08

    VETERANI 317 SBBR GRADA HEROJA NAŠOJJ HEROINI-VETERANKI PRUŽAJU PODRŠKU .POZDRAV DOMOVINIDO OPČINSKIH.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku