hamburger-icon

Kliker.info

Potpisivanje iduće sedmice : Izetbegović i Radončić dogovorili koaliciju između SDA i SBB-a na svim nivoima !

Potpisivanje iduće sedmice : Izetbegović i Radončić dogovorili koaliciju između SDA i SBB-a na svim nivoima !

14 Oktobra
16:26 2015

BakFah22U zgradi Predsjedništva BiH održan je sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i SBB-a Fahrudina Radončića na kojem su usaglašeni stavovi i dogovoren ulazak SBB-a u koaliciju sa SDA.Radončić je nakon sastanka sa Izetbegovićem izjavio da se nada kako će potpisivanje koalicije ove dvije stranke biti upriličeno naredne sedmice.

– Konkretno je dogovoreno da se ide u koalicioni savez na svim nivoima. Mislim da ti razgovori nisu u onoj poznatoj fazi pregovora, već imaju jednu vrlo kvalitetnu fazu kako da deblokiramo proces i dobijemo efikasnu vlast i kako da se počnemo baviti ekonomskim i drugim reformama, NATO integracijama, evropskim integracijama. Ja očekijem da nakon današnjeg sastanka prvom polovinom sljedeće sedmice sjednu delegacije i naprave koalicioni sporazum, istakao je Radončić.

– Mislim da je u ovom trenutku najvažnije da konsolidiramo stanje u Federaciji. Recimo, mi smo vrlo brzo donijeli 10-ak zakona, za 10-15 dana donijećemo još 10-ak bitnih zakona. Idemo na stabiliziranje kantona i, naravno, nakon toga ići će se na državni nivo, dodao je Radončić.

Na pitanje o da će SBB preuzeti sva četiri ministarstva u vladi Federacije, Radončić je kazao da se danas nije razgovaralo o tim detaljima, ali da u politici postoje stvari koje se u principu podrazumijevaju.
– Mi imamo veći koalicoioni kapacitet od DF-a, druga smo najjača stranka u Federaciji, a DF je treća, prema tome to je očekivani epilog oko kojeg se nećemo svađati.

Inače,  ovo je bio treći sastanak lidera SDA i SBB.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - TOBE
    puka 59 - TOBE 14 Oktobra, 22:19

    VETERANI 317 SBBR SA VRATA BOSNE ŽELE DA SE VRATE NA KOEFICIJENTE 1,485 I TO SVE DO 2018 GODINE I ŠIROKI VRATA ULASKA U PREDSJEDNIŠTVO BOŠNJAĆKOM LIDERU KOJI JE PONIKAO U MAJCI STRANCI . POZDRAV DOMOVINI DO OPŠTINSKIH .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku