hamburger-icon

Kliker.info

Potpisan ugovor o obnovi 27 kuća

Potpisan ugovor o obnovi 27 kuća

29 Avgusta
19:38 2007

Danas je u Gradskoj upravi u Mostara potpisan ugovor o obnovi 27 kuća na području Mostara. Ugovor su potpisali u ime grada Mostara gradonačelnik Ljubo Bešlić te u ime G.P. Hering-a i UNDP-a Vladislav Bevanda i Adnan Zoranić.

Vrijednost ovog ugovora iznosi oko 440,000 maraka a rok za završetak radova je šezdeset dana.

– Potpisivanje ugovora je jedna dobra vijest za sve one koji žele da s evrate u svoje domove. Grad Mostar aktivno nastavlja raditi na obnovi u gradu i na povratku ljudi na svoja ognjišta.Iskreno se nadam da će u skorijem periodu biti više ovakvih trenutaka, kazao je Bešlić te dodao kako će se krenuti i u realizaciju velikog projekta obnove kolektivnih stambenih objekata u Mostaru.


– Mi smo što se tiće ovog velikog projekta pripremili dokumentaciju i pripremili okvirni sporazum koji smo poslali na sve nivoe vlasti osim kantonalne. Ovih dana očekujemo odgovore hoće li oni podržati naš projekat i sa kojim financijskim sredstvima, rekao je Bešlić.

Vladislav Bevanda vlasnik i direktor građevinskog preduzeća HERINg je napomenuo kako će iz ove firme učiniti sve da se radovi urade što kvalitetnije i da oni budu završeni u predviđenom roku.

Samir Đuderija (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku