hamburger-icon

Kliker.info

Posljednji oproštaj od tragično preminulih mladića i djevojaka u Rakitnom

Posljednji oproštaj od tragično preminulih mladića i djevojaka u Rakitnom

04 Januara
15:30 2021

Velika tuga danas nad Rakitnom. Nezapamćenu slika 6 bijelih lijesova ispred crkve prate muk i tišina. Mnogi dolaze izraziti sućut obiteljima i bližnjima.

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić poručio je u ponedjeljak u Rakitnu na ispračaju šestero tragično preminulih mladih osoba u mjestu Tribistovo kraj Posušja, da ako vjerujemo u Božju prisutnost u jaslicama i u svim krizama, onda moramo vjerovati da je Bog bio i s našim mladima.
 
Tijekom svete mise koju je započeo u 12 sati ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu za šestero tragično preminulih mladih ljudi, biskup Palić je kazao kako vjeruje da mladi sada gledaju Boga licem u lice.
 
– Bog je tu, dragi roditelji, i u vašoj patnji. Pitanje, zašto, ostat će s nama dok god budemo živi. Zamolimo Boga za snagu novoga početka. Križ i tama nisu posljednje što vidimo. Rađa se svjetlost i novi svijet. Zašto prije radosti moramo pretrpjeti patnju? To je put koji vodi u vječni život – kazao je između ostalog biskup Palić.

Nakon obreda ispred crkve, povorke sa šest lijesova uputit će se prema grobljima u Rakitnom gdje će se održati ukop Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković.
 
Šestero stradalih mladih osoba, uz obitelj, rodbinu i prijatelje, došlo je ispratiti veliki broj sugrađana kao i mnogobrojnih predstavnika političkog, društvenog, kulturnog i vjerskog života svih razina. 

Ispraćaju je prisustvovao i premijer FBiH Fadil Novalić koji je tom prilikom položio šest vijenaca i izjavio saučešće roditeljima stradalih.Mirela Rezo i Stjepan Jukić tragično preminuli u istoj nesreći pokopani su u nedjelju u Posušju na groblju Martića križ.
 
Podsjećamo, u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja, u petak, 1. siječnja u jutarnjim satima pronađeno je osam tijela mladih ljudi. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom iz agregata.

Odlukom Vlade Federacije BiH danas je Dan žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine povodom tragedije u mjestu Tribistovo u općini Posušje, u kojoj je u novogodišnjoj noći ugašeno osam mladih života.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku