hamburger-icon

Kliker.info

Posljednja faza rušenja Madura : Vojni puč u Venezueli, vojnici pucaju jedni na druge (VIDEO)

Posljednja faza rušenja Madura : Vojni puč u Venezueli, vojnici pucaju jedni na druge (VIDEO)

30 Aprila
16:42 2019

Vođa venezuelske opozicije Juan Guaido rekao je u utorak kako je započeo s “posljednjom fazom” svog plana za svrgavanje predsjednika Nicolasa Madura s vlasti, pozvavši građane Venezuele i vojsku da ga podrže kako bi okončali Madurovu “uzurpaciju”.

Kako javlja Večernji list bGuaido se, u videu koji je objavio na svom Twitter profilu, nalazio u društvu muškaraca u vojnim odorama i opozicionog političara Leopolda Lopeza, koji je u kućnom pritvoru. Rekao je kako se nalazi u zračnoj bazi La Carlota u Caracasu.

“Nacionalne oružane snage donijele su pravu odluku i računamo na podršku naroda Venezuele”, poručio je Guaido..

No, prema riječima glavnog vojnog zapovjednika Vladimira Padrina, vojska ostaje lojalna Maduru.

– Svi koji su stali na stranu Guaida su kukavice i izdajnici! Čvrsto ćemo braniti naš ustav i mir. Iza nas su pravo, povijest i to je ono što vrijedi. Uvijek vjerni, nikad izdajnici – poručio je Padrino.

Objavljene su i prve snimke sukoba pristaša vlade i opozicije koji su se dogodili pokraj vojne baze La Carlota. Kako javljaju reporteri CNN-a čula se i pucnjava pokraj baze Caracasa. Američki državni sekretar Mike Pompeo objavio je da SAD u potpunosti podržava privremenog predsjednika Venezuele Juana Guaidoa koji je proglasio početak ‘Operacije sloboda’.

“Demokracija ne može biti poražena”, napisao je Pompeo.

Guaido, čelnik venezuelske Nacionalne skupštine koju nadzire opozicija , u siječnju se pozvao na ustav kako bi preuzeo dužnost privremenog predsjednika nakon što je ponovni izbor predsjednika Nicolasa Madura 2018. proglasio nelegitimnim. Posljednjih je sedmica sve više i više putovao izvan glavnog grada Caracasa kako bi pokušao izvršiti pritisak na Madura da odstupi.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku