hamburger-icon

Kliker.info

Poskupljuje gradski prijevoz u Mostaru

Poskupljuje gradski prijevoz u Mostaru

14 Juna
16:54 2008

Gradski prijevoz u Mostaru u sljedećem mjesecu najvjerojatnije će poskupjeti za 20 posto, potvrdio je za Dnevni list direktor MoBusa Damir Marić. Od dodaje kako su ovih dana prema Gradskom vijeću uputili zahtjev za podizanje cijene karata , te da krajem mjeseca očekuju zasjedanje Vijeća i odluku o poskupljenju.

Prema informacijama iz MoBusa, karta za prvu zonu, koja trenutno košta 1.30 maraka, nakon poskupljenja iznosila bi 1.60 maraka, za drugu zonu bi umjesto sadašnjih 1.80 maraka iznosila 2.10 maraka, dok bi za treću zonu iznosila 3 marke, umjesto sadašnjih 2.50 maraka.

Uzrok podizanju cijena jest, kažu u ovome poduzeću, stalno poskupljenje nafte, ali i svih ostalih prerađevina za održavanje vozila.

"Poskupljenje nafte nam je toliko podiglo troškove da ne znamo kako ćemo prebroditi cijelu situaciju. Primjerice, za naftu nam treba 25.000 maraka više nego u prvom mjesecu kada je nafta bila 2.04 maraka", kaže Marić dodajući da poduzeće neće moći izdržati gubitke ako se cijena gradskog prijevoza ne poveća.

U MoBusu kažu kako su s poskupljenjima nafte očekivali veći broj putnika, ali da se to ipak nije dogodilo.

"Broj korisnika prijevoza se neznatno povećao, ali prihod od karata ne prati povećanje troškova za naftu i održavanje voznog parka", rekao je Marić dodajući da im ljetno razdoblje ne ide na ruku jer se uvelike smanjuje broj putnika, a autobusne linije se moraju održavati.

"Borili smo se da ostavimo cijene, ali je to nemoguće. Već smo u gubicima, a bit ćemo još više ako ovako ostane", kaže Marić.

Iz ove su tvrtke napomenuli da od ponedjeljka počinje i ljetni red vožnje sa smanjenim polascima te da se rasporedi vožnje mogu uzeti na svim prodajnim mjestima MoBusa, kao i u autobusima.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku