hamburger-icon

Kliker.info

Posječeno preko stotinu stabala Munike

Posječeno preko stotinu stabala Munike

05 Decembra
23:23 2006

Nakon što je lokalitetu Rujište primijećeno da je preko stotinu stabala endemske vrste Munike posječeno i nakon što su se oglasile brojne nevladine organizacije i ekološke sekcije koje djeluju u ovom gradu građani naselja Humi ispod Rujišta su najavili da će ukoliko se ne prestane sa radikalnom sječom ovih stabala blokirati put prema Rujištu.

Prema riječima Saje Čorić predsjednice nevladine organizacije Gercsumeja brojni građani su odlučni da zaštite prirodu na Rujištu, naročito endemsku vrstu Munike koja predstavlja pravo bogatstvo.


        Posječene Munike na Rujište


– Građani naselja Humi su bili odlučni da blokiraju put prema Rujištu, međutim za sada su odustali od toga jer žele vidjeti šta će vlasti i odgovorne institucije poduzeti po ovom pitanju, kazala je Čorić te dodala kako su aktivisti ekološki sekcija i nevladinih porganizacija ogorčeni na inspekcije u čijem je opisu radnog posla i briga o Rujištu.

Ona je također kazala kako će se aktivisti i dalje angažovati da nekontrolisana sjeća munike i uništavanje prirode na Rujištu konačno stane 

Samir Đuderija  (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku