hamburger-icon

Kliker.info

Poseban režim za mostruma sa Grbavice : Pokušao da pobjegne iz zatvora u Foči

Poseban režim za mostruma sa Grbavice : Pokušao da pobjegne iz zatvora u Foči

12 Decembra
15:54 2016

Zbog nediscipline, Veselin Vlahović zvani Batko, koji je osuđen na 42 godine zatvora, prebačen je u Odjeljenje posebnog režima izdržavanja kazne zatvora unutar Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Foča, javlja BIRN.

“Neslužbeno sam saznao da je on navodno pričao da bi pokušao da pobjegne iz zatvora. Poznato mi je da je imao određenih zdravstvenih problema i da je bio upućen na liječenje u Banja Luku i vraćen ponovno u Foču i da je pod tretmanom izolacije”, kazao je Radivoje Lazarević, koji je branio Vlahovića tokom sudskog postupka pred Sudom BiH.

Presudom Suda BiH, Vlahović je osuđen za ratni zločin počinjen 1992. godine u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići.

Prema riječima Lazarevića, Vlahović se, slikovito rečeno, nalazi u izolaciji koja znači “zatvor u zatvoru”. “Nije u režimu koji je zadan za zatvorenike, nego u strožijem”, kazao je Lazarević.

U Ministarstvu pravde Republike Srpske (RS) su potvrdili da se zbog procjene bezbjednosnog rizika od eventualnog bjekstva, Vlahović nalazi u Odjeljenju posebnog režima.

Duško Šain, načelnik Odjeljenja za nadzor nad radom kazneno-popravnih ustanova Ministarstva pravde RS, kazao je da će Vlahović, na osnovu procjene rizika njegovog ponašanja i vladanja, jedno vrijeme biti smješten u tom posebnom Odjeljenju. Koliko dugo će tu ostati, Šain je kazao da to zavisi najviše od Vlahovića i okolnostima oko njega.

“Tu se smještaju sve osobe za koje se procijeni da je neophodan njihov boravak. Ulaze tu i izlaze na osnovu naredbe ministra pravde”, pojasnio je Šain.

Vlahović je osuđen kao bivši pripadnik paravojnih formacija Srpske Republike BiH da je od maja do jula 1992. ubio oko 35 osoba, silovao 11 žena, zlostavljao, odvodio u ropstvo, mučio i pljačkao nesrpsko stanovništvo.Uhapšen je u Španiji u martu 2010. godine i pet mjeseci kasnije izručen BiH.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Jedan komentar

  1. COPE
    COPE 13 Decembra, 17:52

    Zakljucat ga i baciti kljuc to bi bilo najhumanije sto mu se moze napravit.Kako bi volio da me puste sa njim u celiju samo na 2 minute pa da vidim junaka 1 na 1 bez nozeva ,pusaka,bombi i bez 100 ljudi koji stoje iza njega.Proklinjao bi dan kad se rodio govo jedno maloumno.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku