hamburger-icon

Kliker.info

Poruka mlade američke muslimanke Donaldu Trumpu : “Neka je mir s vama “

Poruka mlade američke muslimanke Donaldu Trumpu : “Neka je mir s vama “

25 Novembra
15:22 2015

Marwa1Nakon što je republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump izjavio kako muslimani SAD-a trebaju biti registrirani u bazi podataka, mlada američka muslimanka Marwa Balkar odlučila mu se preko Facebooka obratiti što je izazvalo neviđenu reakciju korisnika društvenih mreža.

Trump je ranije u intervjuu za Yahoo News kazao da postoji “potreba za dodatnim nadzorom nad muslimanima u Sjedinjenim Američkim Državama” i da “je potrebno uraditi stvari koje nikada prije nisu urađene”.

Na ovaj prijedlog reagirali su mnogobrojni Amerikanci među kojima je i 22-godišnja Marwa Balkar iz Corone u Californiji.

U svom otvorenom pismu Trumpu, ona kaže:

“Dragi @realdonaldtrump,

Moje ime je Marwa i ja sam muslimanka.

Čula sam da želite da nosimo posebne identifikacione oznake tako da sam odlučila izabrati jedan za sebe. Pošto me nije lako prepoznati kao muslimanku, moj novi bedž će mi omogućiti da s ponosom pokažem ko sam.

Izabrala sam znak mira jer on predstavlja moj Islam, onaj koji me je učio da se protivim nepravdi i težim ka jedinstvu, onaj koji me je naučio da je ubistvo jednog nevinog života isto kao ubistvo cijelog čovječanstva.

Čula sam i da nas želite pratiti. Odlično! Možete doći sa mnom na šetnje o podizanju svijesti o raku u srednjoj školi ili me možete pratiti do mog radnog mjesta gdje mi je posao stvaranje sreće.

Možete također vidjeti kako moja lokalna džamija pravi sendviče za beskućnike i organizuje druženje ljudi različitih vjera.

Možda ćete tada uvidjeti da to što sam muslimanka ne čini me manjom Amerikankom nego što ste vi.

Možda ćete uvidjeti da nisam ništa manje ljudsko biće od vas.

Salaamu alaikum (Neka je mir s vama)”.

Ovaj njen status na Facebooku podijeljen je čak 137.000 puta, a lajkalo ga je 438.000 korisnika ove društvene mreže među kojima je i njen osnivač Mark Zuckerberg.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku