hamburger-icon

Kliker.info

Porošenko priznao gubitak ključnog grada : Naše snage su se povukle iz Debeljceva, pokazali smo svijetu pravo lice ruskih bandita ! (Video)

Porošenko priznao gubitak ključnog grada : Naše snage su se povukle iz Debeljceva, pokazali smo svijetu pravo lice ruskih bandita ! (Video)

18 Februara
14:22 2015

evakuacija22Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko potvrdio je da su se snage ukrajinske vojske povukle iz grada Debaljcevo na istoku zemlje.U ovom strateški važnom mjestu se već sedmicama  odvijaju borbe između ukrajinske vojske i proruskih snaga.

“Ukrajinska vojska je zajedno sa Nacionalnom gardom jutros okončala operaciju planiranog i organizovanog povlačenja iz Debaljceva. Možemo da kažemo da je dosad 80 odsto naših jedinica napustilo taj grad”, rekao je Porošenko u audio poruci koju je objavila njegova pres služba.  Porošenko je prije polaska na prvu liniju fronta, pohvalio ukrajinske snage za ispunjavanje dužnosti u odbrani Debaljceva i rekao da su oni svijetu pokazali “pravo lice bandita i separatista koji imaju podršku Rusije.”

Agencija AFP je nešto ranije objavila da se iz Debeljceva povlače desetine ukrajinskih tenkova I drugih vojnih vozila.  Izvještač te agencije je vidio kako vozila sa umornim i neobrijanim vojnicima stižu u obližni grad Artemivsk, gdje je jedan vojnik potvrdio da su oni “vojnici koji dolaze iz Debaljceva.  Iako je 15. februara stupilo na snagu primirje, oko grada Debaljceva su se proteklih dana vodili žestoki okršaji između ukrajinskih i proruskih snaga.

(Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku