hamburger-icon

Kliker.info

Ponovo započela potraga za hodočasnicom u Međugorju: Sudbina Irkinje i dalje nepoznata

Ponovo započela potraga za hodočasnicom u Međugorju: Sudbina Irkinje i dalje nepoznata

09 Oktobra
21:11 2006

Akciji potrage jučer se priključio i ambasador Republike Irske u  BiH Patrick McCabe. Nažalost potraga ponovo nije dala nikakve rezultate.
– Više desetaka pripadnika Jedinice za podršku MUP-a HNK-a i ZHK-a, pripadnici Policijske stanice Čitluk, Policijske ispostave Međugorje, te helikopter EUFOR-a vršili su jučer pretragu terena na širem lokalitetu oko Međugorja. Pretraživali su šume, šikare i kamenjare…  Iako smo uradili sve što je u našoj moći, rezultata ponovo nije bilo. Sve je bilo uzalud. No, no i dalje vjerujemo da će nastavak potrage biti uspješan – rekao nam je portparol MUP-a HNK Srećko Bošnjak.
Iz helikoptera EUFOR-a  kontrolisano područje potoka Lukoč, mjesta Tromeđa, do brda Gospina ukazanja. Ponovo je pretraženo i područje oko pansiona «Lola» gdje je hodočasnica odsjela, te brdo Križevac… Policija se o nestaloj raspitivala i kod velikog broja hodočasnika koji posjećuju ovaj kraj, taksista i mještana kojima je pokazivana njezina fotografija. Posjećivane su   različite zajednice i komune. Kako smo već pislai, Winfred Brady je u Međugorje je došla s desetak svojih prijateljica. Tu su je dovele u nadi da će u svetištu naći način da prebrodi teško životno razdoblje nakon smrt sina koji je prije nekoliko godina stradao u prometnoj nesreći. Zbog toga je nestala hodočasnica pila tablete protiv depresije, a ponekad i dosta alkohola.
Nekoliko dana poslije dolaska ona se posvađala s prijateljicama i tražila je od vlasnika pansiona da joj izda jednokrevetnu sobu kako bi bila sama. Nakon svađe se otuđila. Nekoliko dana prije nestanka stalno je sjedila na jednoj klupi u blizini pansiona, gledala prema obližnjoj šumi i smiješila se. Ubro je nestala i od tada joj se gubi svaki trag.


(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku