hamburger-icon

Kliker.info

Pomagao i muslimane povratnike u BiH : Reis Kavazović osudio ubistvo humanitrnog radnika Davida Hainesa u Iraku

Pomagao i muslimane povratnike u BiH : Reis Kavazović osudio ubistvo humanitrnog radnika Davida Hainesa u Iraku

14 Septembra
16:53 2014

reis777Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, u izjavi za Associated Press, najoštrije je osudio brutalno ubistvo britanskog humanitarnog radnika Davida Cawthorne Hainesa u Iraku.U izjavi za agenciju Associated Press, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je kazao:- Ubistvo humanitarnog radnika je užasan čin koji najoštrije osuđujemo. Danas ćemo se moliti za njegovu nevinu dušu, duboko suosjećajući sa njegovom porodicom, koja treba biti, kao i svi mi, ponosna na njegov život posvećen dobrobiti čovjeka.Pozivam ljude koji vjeruju u jednog Boga, koji je poslao poslanike: Musaa, Isaa i Muhammada neka je na njih spas, da zaustavimo ovo zlo. Sada muslimani moraju pokazati da su odlučni zaustaviti ubice.

Reisu-l-ulema  Kavazović je da podsjetimo prije par dana uputio javni apel otmičarima  da puste na slobodu britanskog humanitarnog radnika  Davida Hainesa  čovjeka  koji je veći dio svog života proveo pomažući unesrećenim ljudima širom svijeta, uključujući i muslimane povratnike u Bosni i Hercegovini.

-Oslobađanje zarobljenog humanitarnog radnika jedini je razuman, moralan i vjerski čin, jer onima koji ga drže u zarobljeništvu njegov život i sadašnja pozicija neće riješiti njihove nesporazume sa stranama s kojima su u sukobu, ali će oslobađanjem pokazati svoje ljudsko lice i vrlinu.Obzirom da su muslimani u Bosni i Hercegovini bili predmet nepravednog ubijanja, imaju moralnu i vjersku obavezu da iskazuju posebnu osjetljivost na ubijanje i zlostavljanje nevinih ljudi. Stoga molim na iskazivanje islamske solidarnosti i oslobađanje zarobljenog britanskog humanitarnog radnika, jer ubistvo jednog nevinog čovjeka je kao ubistvo cijelog čovječanstva, kazao je 05. septembra  u svom javnom apelu  reisu-l-ulema  Kavazović . (Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku