hamburger-icon

Kliker.info

Politički potres u Crnoj Gori : Povlači se Milo Đukanović, svoga zamjenika predložio za mandatara nove vlade !

Politički potres u Crnoj Gori : Povlači se Milo Đukanović, svoga zamjenika predložio za mandatara nove vlade !

26 Oktobra
06:48 2016

dukanovicDugogodišnji crnogorski premijer Milo Đukanović neće nastaviti obavljati  dužnost čelnika vlade uprkos  tome što je pobijedio na nedavnim izborima, saopštila  je u utorak njegova Demokratska stranka socijalista (DPS).

Predsjedništvo DPS-a  je saopštilo  nakon sastanka kojim je predsjedavao Đukanović da će predložiti njegova zamjenika u stranci Duška Markovića za mandatara za sastav nove crnogorske vlade, javila  je državna TV RTCG.

DPS je pobijedio na 11 izbora od uvođenja višestranačke demokratije  u Crnoj Gori prije 25 godina.

Na zadnjim izborima 16. oktobra  osvojio je 36 od 81 zastupničkog mjesta u parlamentu tijesno pobijedivši četiri opozicione stranke koje su udružile snage oko samo jedne tačke, rušenja Đukanovića kojega su označile kao duboko korumpiranog.

U izbornoj noći Đukanović je rekao da će DPS nastaviti vladati sa svojim saveznicima, malom strankom Socijaldemokratima i četiri predstavnika manjina koji zajedno imaju 42 zastupnika.

Tokom zadnjih 25 godina Đukanović je dobrovoljno odstupio dva puta, svaki put po dvije godine nakon čega se vraćao kao premijer. Niti jednom nije ustupio mjesto čelnika DPS-a.

DPS nije objasnio razloge zašto imenuje Markovića za svojega kandidata za premijera.

Moguće je da ovim potezom Đukanović nastoji smanjiti sve veći pritisak protiv sebe ili čak ponovno pridobiti dugogodišnjeg saveznika Socijaldemokratsku stranku s kojim se razišao, stranku s četiri mjesta i tako stvoriti komotniju većinu u parlamentu.

(Kliker.nfo-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku