hamburger-icon

Kliker.info

Policijski dosije “Abdurahmana” – teroriste Jašarevića (VIDEO)

Policijski dosije “Abdurahmana” – teroriste Jašarevića (VIDEO)

28 Oktobra
19:33 2011

Prenosimo vam kompletan policijski dosje Mevlida Jašarevića, teroriste iz Novog Pazara, koji je danas oko 15 sati pucao ispred zgrade Ambasade SAD-a u Sarajevu.

Mevlid Jašarević zv. "Abdurahman", sin Izeta, rođen 20.12.1988.g. u Novom Pazaru, stalno nastanjen u Novom Pazaru na adresi Ul. Kolubarska 78, državljanin Srbije, u nekoliko navrata je u drugoj polovini 2010.g. i u toku 2011.g. dolazio na razna druženja selefija u Gornjoj Maoči., vrlo radikalan, vjerovatno nije sav svoj.

Juni 2010.

Između ostalog je 05.06.2010.g. prisustvovao „druženju“ selefija u mesdžidu lociranom u zaseoku Čande (Brčko Distrikt). Skupu su, osim njega, prisustvovali: Džemsad Mehmedović i njegov otac Refik, Goran Pavlović iz Beograda, Abid Podbičanin iz Prijepolja, Mevlid Jašarević iz Novog Pazara, Fatmir Muratović iz Novog Pazara, Edin Murić iz Novog Pazara, Eldin Ličina iz Novog Pazara, Edin Gilić iz Novog Pazara, Ramo Krajnić sa Sandžaka, Alija Jukić i Abdulah Pamukčić iz Austrije, Muharem Hodžić iz Njemačke, Sulejman Ahmetović iz Švicarske. Jašarević je tom prilikom stalno bio u društvu Hasana Bošnjaka i Hajrudina Ribića, najbližih saradnika Nusreta Imamovića u Gornjoj Maoči.

Mart  2011.

U martu 2011.g. bio u Gornjoj Maoči u kući čiji je vlasnik Husmet Hamidović. U ovoj kući je 11.03.2011.g. uočeno druženje Jašarevića, Hamidovića, Dine Pečenkovića i Sejada Plojovića, nastanjenih u Gornjoj Maoči. Dino Pečenković je porijeklom sa područja Krajine, a Sejad Plojović je iz Novog Pazara a živi u Zagrebu. Plojovićeva sestra Nevresa Plojović je šerijatski vjenčana za Dinu Pačenkovića. Sejad Plojović glumi majstora borilačkih vještina i obučava „braću“ u Gornjoj Maoči.

Decembar 2010/januar 2011.

Mevlid Jašarević prisustvuje tzv. zimskoj medresi koju je organizovao i vodio Nusret Imamović, lider selefijske zajednice u Gornjoj Maoči, zbog koje je u ovom selu, osim većeg broja lica iz BiH, boravio i jedan broj selefija iz inostranstva Prisustvovali su: Goran Pavlović, Samir Ahmetović i Ferat Kasumović (svi iz Beograda, Srbija), Abid Podbičanin i Mirzet Nožinović (svi sa Sandžaka, Srbija), Mirsad Omerović zv. Ebu Teima i njegov brat Sulejman (porijeklom sa Sandžaka, žive i rade u Beču, Austrija), Sulejman Delić zv. Grnjaš i Alija Jukić (iz Austrije), Sakib Softić i njegov brat Mensur (iz Švicarske), Mehmed Tahiri i Ajdin Lazami (sa Kosova) i mnogobrojne druge selefije.

Nusret Imamović je, 07.01.2011.g., u mesdžidu u Gornjoj Maoči organizovao sastanak sa predstavnicima selefijskih džemata iz dijaspore kojem su prisustvovali: iz Ljubljane Rušidi Ramadan (koristio automobil reg. oznaka LJ722UD), iz Beča Sulejman Delić zv. Grnjaš i Sead Lejlić zv. Čevrljak (koristili automobil reg. oznaka W68885V), iz Salzburga Almir Badnjević i Edin Dizdarić (koristili automobil reg. oznaka S848NT), iz Luksemburga Mahmud Muslimović i Enez Softić, iz Prijepolja Abid Podbičanin, iz Novog Pazara Mevlid Jašarević i Mirzet Nožinović, sa Kosova Mehmed Tahiri.Mevlid Jašarević, Fatmir Muratović, Edin Murić (svi iz Novog Pazara) i Goran Pavlović (selefija iz Beograda) boravili 5. i 6. juna 2011.g. u Gornjoj Maoči. Bili u Pavlovićevom automobilu VW Golf III zelene boje srbijanskih oznaka BG753154.Polovinom augusta je takođe boravio nekoliko dana u Gornjoj Maoči. Ovaj put je doputovao autobusom i bio je sam. (Kliker.info-FTV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku