hamburger-icon

Kliker.info

Policajac objašnjava migrantima šta će im se desiti ako narodu “prekipi” (VIDEO)

Policajac objašnjava migrantima šta će im se desiti ako narodu “prekipi” (VIDEO)

23 Augusta
03:15 2020
Migrantska kriza u Bosni i Hercegovini ušla je posljednjih dana u najdramatičniju fazu nakon što je Srbija odlučila “isprazniti” svoje migrantske centre te stotine i hiljade migranata uz pomoć vlasti Republike Srpske od granice s Bosnom i Hercegovinom u autobusima transportirati na područje Unsko-sanskog kantona.

Ovaj dio Bosne i Hercegovine već godinama grca pod pritiskom hiljada ilegalnih migranata koji su preplavili migrantske centre, tvornice, hotele, ulice, šume, napuštene kuće i koji se sve teže uspijevaju probiti preko granice Hrvatske i domoći se Evropske unije.

Vlast Unsko-sanskog kantona odlučila je krajem sedmice zabraniti ulazak autobusa sa migrantima na područje ovog kantona, policijske patrole kontroliraju sva vozila na prilazima Ključu, migranti ostaju na ničijoj zemlji, uskom prostoru između nepostojećih granica između dva bosanskohercegovačka entiteta.

Na jednom videosnimku koji je ovih dana nastao u migrantskom kampu, može se čuti kao lokalni policajac objašnjava migrantima šta bi se moglo desiti ukoliko dođe do eskalacije nezadovoljstva i ogorčenja stanovnika Bosanske krajine i kako ih (migrante) od razjarenog naroda ne bi mogla spasiti policija.

“Ako dođe masa, bit će džihad… prvo nas, polis, trr, puška tandžara, trrr”, objašnjava policajac migrantima na urnebesnoj kombinaciji bosanskog i engleskog jezika kakva zajednička opasnost vreba i njih i lokalnu policiju, koja ih mora štititi ukoliko dođe do nemira.

(Cazin.net)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku