hamburger-icon

Kliker.info

Pokušaj terorističkog napada u Janji : Čeka se misteriozna Gabrijela Mirsada !?

Pokušaj terorističkog napada u Janji : Čeka se misteriozna Gabrijela Mirsada !?

04 Novembra
07:02 2015

mirsadaMinistar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač izjavio je da se još vodi istraga o pokušaju terorističkog napada u Janji kod Bijeljine. “Najveći uspjeh Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske je što je spriječen teroristički napad zbog kojeg bi građani, uglavnom bošnjačke nacionalnosti, bili vrlo uznemireni“, rekao je novinarima Lukač ističući da mora biti pronađen vlasnik tamošnjeg hotela “Dalas“ u kojem je pronađeno stotinjak boca napunjenih benzinom i plinske boce, koje su bile povezane plahtama. “S vlasnikom hotela mora biti obavljen razgovor, a izuzimanje tragova s lica mjesta će nas usmjeriti ka nekom drugom“, smatra Lukač.

Velika opasnost

Policijski službenici Centra javne sigurnosti Bijeljina (CJS) i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS-a su, u suradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, došli su do operativnih saznanja da na području koje pokriva CJS Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog kaznenog djela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti.

Postupajući po navedenim podacima, policijski službenici MUP-a RS-a, prikupili su podatke o mogućim objektima napada. S ciljem sprečavanja izvršenja kaznenog djela, 30. oktobra  je izvršen pretres ugostiteljskog objekta u Janji, gdje je  pronađena veća količina pripremljenih zapaljivih tekućina, eksplozivnih i pirotehničkih tvari koje su bile međusobno povezane i pripremljene za uništenje navedenog objekta.Objekt je bio fizički povezan s većim brojem stambenih objekata za individualno stanovanje.

Humanitarka

U kojem će pravcu krenuti istraga o  terorističkom napadu u hotelu “Dalas” u Janji bit će, najvjerojatnije, jasnije kada bude saslušana vlasnica Gabrijela Petrović koja živi na relaciji Janja – Nizozemska.  Iz MUP-a RS-a navodno su uspjeli stupiti u kontakt s vlasnicom, koja je obećala da će doći u Janju i Bijeljinu, prvim letom iz Njemačke. Kako sada stvari stoje, istraga bi mogla krenuti u nekoliko pravaca.Ono što se može naći površnom pretragom po internetu pokazuje da je Gabrijela Petrović do nedavno bila Mirsada Pobrklić.

Na Facebook profilu sada stoji ime Gabrijela Mirsada Petrović.  Mirsada Pobrklić sudjelovala je u velikom broju humanitarnih akcija na području Janje i pomogla velikom broju ljudi. Pomagala je i Islamsku zajednicu, a bila je i najveći donator za izgradnju džamije u Janji za koju je dala  85.000 KM te je u septembru  prošle godine ona i otvorila.
Prošle godine otvorila je i hotel  ”Dalas” u Janji kazavši da ga prepušta sinu. Njene izjave koje se mogu naći u snimkama na internetu prilično su kontradiktorne. Dok jednom govori da radi za policiju, drugi put kaže kako je vlasnica više hotela u Europi.

(Kliker.info-Dnevni list)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Minka
    Minka 08 Novembra, 20:06

    Prevarantica Mirsada ili ti Gabrijela. Za vrijeme rata prevodila izbjeglice u Austriju. Poslije prespavane noci kod nje,nestajali su ko zna gdje. Poznajem ljude koje je prevarila za ogromne pare, izdavajuci stanove koji su unaprijed placani po stotine hiljada silingi. Da bi na kraju pojavili se pravi vlasnici trazeci da napuste isti. Zena zesci lopov I prevarant.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku