hamburger-icon

Kliker.info

Pokret SPD: Alternativa etnonacionalistima, ali i lažnoj ljevici

Pokret SPD: Alternativa etnonacionalistima, ali i lažnoj ljevici

15 Septembra
15:05 2020

U Sarajevu je danas održan sastanak predsjednika partija okupljenih u Pokret Socijalne pravde i demokratije, Željka Komšića, Muhameda Fazlagića, Envera Bijedića, Ive Komšića i Mire Lazovića.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku jačanja socijaldemokratske ideje koja je okupljena u Pokretu SPD kao nositelju jedinstva lijevih i građanskih partija u Bosni i Hercegovini.

Partije okupljene u Pokret SPD na lokalnim izborima u pojedinim općinama izlaze sa zajedničkim kandidatima za načelnike i općinska vijeća kojima Pokret daje punu podršku, što je još jedan korak ka ujedinjavanju ljevice u Bosni i Hercegovini.

Neposredno nakon lokalnih izbora partije Pokreta će nastaviti proces ujedinjavanja Demokratske fronte, Građanskog saveza, Socijaldemokrata BiH, kao i drugih političkih subjekata koji baštine zajedničke ideje građanskog koncepta Bosne i Hercegovine. Sigurni smo i da će lokalni izbori pokazati neophodnost procesa ujedinjavanja ovih stranaka u jedan politički blok koji će biti alternativa etno-nacionalnim politikama, ali i onima koji misle da imaju ekskluzivno pravo na socijaldemokratiju u Bosni i Hercegovini, a na izbore idu u bloku kojem ideološki ne pripadaju.

Okupljajući ove tri partije socijaldemokratske orijentacije, od ukupno četiri koje djeluju na prostoru Bosne i Hercegovine, pokazujemo da smo na pravom putu neophodnog ujedinjenja ljevice kao stvarne alternative etničkom konceptu vladanja.

Pokret Socijalne pravde i demokratije i dalje je otvoren za sve partije, organizacije i građane kojima su Bosna i Hercegovina i građanska ideja u prvom planu političkog djelovanja i opredijeljenja.

Pokret neće zatvarati vrata niti jednom pojedincu i partiji koji prihvataju osnovne principe Pokreta bez obzira na trenutne političke razlike.

Sa sastanka je upućena i posebna podrška zajedničkim kandidatima u Mostaru, Srebrenici i Stocu kojima će Pokret SPD biti najveća moguća potpora u izbornom procesu.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku