hamburger-icon

Kliker.info

Pogledajte kako izgleda novo sjedište Facebooka (VIDEO)

Pogledajte kako izgleda novo sjedište Facebooka (VIDEO)

06 Aprila
04:33 2015

facebook321Kompanija Facebook je dobila novu zgradu u kojoj će raditi njeni zaposlenici. Radi se o zgradi u Menlo parku u Kaliforniji koju krasi veliki park napravljen na krovu.a.

Facebook se službeno preselio na prostor veličine 430.000 kvadratnih metara, a dizajner cijelog projekta je čuveni arhitekt Frenk Geary koji je ubacio moderni namještaj i umjetnička djela, stepenice koje podsjećaju na one iz Guggenheim muzeja, parking na krovu zgrade i najmanje jednu dvoranu za sastanke koja izgleda kao dječja igraonica.

Ova kompanija nije jedina koja je unaprijedila svoje sjedište. Apple trenutno gradi veliki kampus koji liči na svemirski brod, a Google ima plan izgraditi urede koje bi izgledale kao da su iz budućnosti.

Novo sjedište Facebooka je zapravo jedna velika otvorena soba zato što bi to značilo da održava Facebookovu otvorenu kulturu. To je prostor u kojemu može raditi i cirkulirati tisuće ljudi u jednom trenutku. Postoji i određeni manji prostor za privatne poslove, a zaposleni uvijek mogu otići u prostrani park u kojem je posađeno preko 400 stabala.

“Sama zgrada je prilično jednostavna i nije fensi” napisao je Mark Zuckerberg na svojoj Facebook stranici.

Na krovu površine 37.000 metara kvadratnih napravljene su staze za šetnju, kao i male baze za odmor i rad. Zuckerbeg je dodao da je zgrada jednostavna i nije nekog posebnog dizajna, što su i željeli postići.

“Želimo da naš prostor izgleda kao da su radovi u toku. Kada uđete u naše zgrade, želimo da imate osjećaj koliko je još ostalo da se uradi u našoj misiji da povežemo svijet”, dodao je Zuckerberg.

Zanimljivo je da Facebook nije htio objaviti službene fotografije koje bi zatim bile proslijeđene novinarima, već su pozvali glavne korisnike Instagrama kako bi sve dokumentirali fotografijama.

(Kliker.info-Seebiz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku