hamburger-icon

Kliker.info

Poginuo poslije pada sa 7 metara visine na pokretnu traku

Poginuo poslije pada sa 7 metara visine na pokretnu traku

15 Septembra
05:49 2006

Softić je bio bravar u dijelu za preradu uglja, odakle se transportnim trakama ovaj energent odvozi prema elektrani. U boksu u kojem se nalazio kako bi otklonio kvar pao je sa sedam metara visine na pokretnu traku i izgubio svijest. Nesretnog radnika traka je izbacila na depo uglja udaljen više od 200 metara od mjesta gdje je pao. Odmah po dojavi o nesreći, u pomoć su pritekle radne kolege, ali je Softić zadobivenim povredama podlegao na putu do Doma zdravlja u Kaknju.
Na mjesto nesreće stigao je i kantonalni tužilac Ešref Sikira, koji je nakon uviđaja naredio da se obdukcija Adema Softića obavi u Gradskim grobljima u Visokom.
 Informaciju više potražili smo i u TE Kakanj, ali smo, po običaju, naišli na zid šutnje. Uspjeli smo razgovarati s jednim od radnika, koji je želio ostati anoniman. On nam je kazao da je bilo pitanje dana kada će se ovakvo nešto desiti.
– Naši šefovi i poslovođe od nas traže maksimum, a najmanje pažnje posvećuju zaštiti na radu – kaže ovaj ogorčeni radnik TE Kakanj. Istraga o ovoj nesreći je u toku.
 Posjetili smo i porodicu Softić. Na vratima nas je dočekala Ademova kćerka Selma, koja ovih dana završava Pedagošku akademiju. Kroz suze nam kaže da je babo mogao ranije otići u penziju, ali je nastavio raditi kako bi je iškolovao. Iza Adema su ostali i supruga Šuhra i sin Fahrudin, koji je nedavno počeo raditi u Termoelektrani Kakanj.

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku