hamburger-icon

Kliker.info

Podržana inicijativa KBSA : Predstavnički dom države Michigan usvojio Rezoluciju o Srebrenici

Podržana inicijativa KBSA : Predstavnički dom države Michigan usvojio Rezoluciju o Srebrenici

21 Juna
19:02 2015

srebrenica101Predstavnici parlamenta države Michigan usvojili su Rezoluciju broj 112 od 2015. godine, rezoluciju kojom se 11. juli 2015., obilježava kao Dan sjećanja na Srebrenicu i period jula 11-17 2015. godine kao Sedmicu počasti Bosni i Hercegovini.Rezolucija je izglasana u svrhu obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici. Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), krovna organizacija koja zastupa interese američkih i kanadskih Bošnjaka pozdravio je vijest o donošenju Rezolucije.

Predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), Hamdija Čustović, zahvalio se zakonodavcima države Michigan za njihovu podršku Bosni i Hercegovini i američkim Bošnjacima povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici.

– Važnost sjećanja, pravde i mira nadilazi nacionalne granice i predstavlja čin ljudskog dostojanstva i pokazuje put u bolju budućnost – kazao je Čustović.

Haris Alibašić, aktivista KBSA and inicijator rezolucije u državi Michigan izjavio je da “Usvajanjem HR 112 od 2015. godine, Predstavnici u Predstavničkom domu države Michigan, su kao i prethodnih godina, iskazali poštovanje prema žrtvama genocida u Srebrenici, i drugdje u Bosni i Hercegovini. UO KBSA se zahvaljuje Alibašiću, neposrednom bivšem predsjedniku KBSA, na kontinuiranom radu u državi Michigan i podizanju svjesti o žrtvama genocida u BiH,  što je od izuzetne važnosti za čuvanje istine o agresiji i genocidu u BiH.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku