hamburger-icon

Kliker.info

Podrška Palestincima : Bh. zastave na demonstracijama u SAD, Bosanci protiv agresije na Gazu

Podrška Palestincima : Bh. zastave na demonstracijama u SAD, Bosanci protiv agresije na Gazu

27 Jula
16:48 2014

chicagogaza21Bosanci i Hercegovci danima protestuju protiv posljednjeg talasa nasilja nad palestinskim narodom u Gazi, ali je malo poznato da se naši građani ne odazivaju samo na demonstracije u Bosni i Hercegovini, već to rade i diljem svijeta, javlja bh. novinska agencija Patria.Zastave Bosne i Hercegovine jučer su se vihorile na ulicama Čikaga (SAD), gdje se okupilo više hiljada demonstranata koji su tražili hitno prekidanje izraelske agresije na Palestinu.

Jedan od demonstranata koji je iz Bosne i Hercegovine, a koji je govorio za tamošnje medije, kazao je da on živi u Čikagu upravo jer je prije 20 godina agresija zahvatila i njegovu zemlju, zbog koje je morao napustiti kuću i svoje prijatelje. Ono kroz šta palestinski narod prolazi sada zbog Izraela, dodao je, BiH je to prošla prije dvije decenije zbog Srbije, a te posljedice osjeća i danas.

Od početka sukoba 8. jula izraelska vojska je usmrtila više od 1.000 Palestinaca u Pojasu Gaze. Većina su civili, među kojima ima veliki broj djece. Izraelske vojne snage Gazu napadaju iz zraka, sa vode i kopna.Demonstranti širom svijeta svakodnevno organiziraju proteste u znak podrške Gazi. Neke zemlje su kao znak protesta protiv izraelskog nasilja povukle svoje ambasadore iz ove zemlje, prenosi Patria. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Xantara
    Xantara 25 Avgusta, 03:48

    Brcliianle for free; your parents must be a sweetheart and a certified genius.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku